MSI RX580 Armor OC abartı ısınması

frtna33

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
20200114_130027.jpg

Ya arkadaşlar gözünüzü seveyim menü de bile bu degerler normal mi ya? Ekran kartı RPM değeri 3500ü bile görüyor sıcaklığı yine de düzgün düşüremiyor bu kart. Kasa olarak Cooler Master MB520 kullanıyorum. Oyun PUBG Lite ve Ultra ayarlardadır. FPS sabitleyici kapalıdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Armor modelleri kronik sorunlu. UV yapmayı dene. Sorunun yine çözülmezse kartı iade et.

Menü olması ekran kartının kullanılmadığı anlamına gelmez. Menü arka planı hareketliyse gene işlem yapacaktır GPU. Ayrıca 80 derece yük altındaki bir kart için ekstrem yüksek bir sıcaklık değil. Galax GTX 970 kullanıyorum, yük altında 79-80 derece arası saatlerce oyun oynuyorum yıllardır. Bir problem değil yani 80 derece yük altındaki bir GPU için.
Ekleme yapayım yoruma: R6'da ana menüde hareketli bir arka plan olduğundan benimde ekran kartım ana menüde 78-79 derecede çalışıyor. Operatör sayfasına girince yani animasyonsuz bir ekrana gelince GPU sıcaklığı 48-45 derecelere kadar düşüyor.

Özellikle PUBG lite FPS kısıtlamayı kaldırınca olabildiğince kendisini zorluyor bende RX 480 var bende de limit yok 83 derece sabit çalışıyor PUBG lite' de, manuel fan ayarı yaparsan düzeltirsin yoksa otomatikte bu şekilde.

Afterburner ile fan eğrisini ekte gönderdiğim tarzda yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız. Akşam olunca AfterBurner'dan da screenshot göndereceğim. Boşta 30-32, %100 yükte 62-65 derece arasında kullanıyorum. Eğer gece çalışıyorsam da fan dönüş hızını biraz düşürüyorum. O zaman da maksimum 73 dereceye ulaştım.

Screenshot_1.png

Afterburner ile fan eğrisini ekte gönderdiğim tarzda yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız. Akşam olunca AfterBurner'dan da screenshot göndereceğim. Boşta 30-32, %100 yükte 62-65 derece arasında kullanıyorum. Eğer gece çalışıyorsam da fan dönüş hızını biraz düşürüyorum. O zaman da maksimum 73 dereceye ulaştım.

Eki Görüntüle 486378
Bekliyorum ScreenShotu hocam. Teşekkürler
O kartın fanları küçük falan da değil halbuki, termal macunda mı problem var acaba?
Hiç bilmiyorum ya daha yeni aldım sayılır pisman oldum.
Armor modelleri kronik sorunlu. UV yapmayı dene. Sorunun yine çözülmezse kartı iade et.
Kartı 2019 temmuz ayinda aldim yazın 2 ay yana yana kullandım sonra üniversite girdi araya 4 ay sonra tekrar denedim yine sicak yine sicak. Ben bu karti nasil iade edebilirim ki Vatandan almıştım direk para iadesi mi olacak ve süreç kolay mi direk iade kabul mu yani ? Cevaplarsaniz çok memnun olurum
Kasa hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar kasa ile alakası var mıdır sıcaklığın ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı