MSI Service Point Sorunu

ruzgar2015

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar şubat ayı 2018 yılı faturalı bir GTX 1070Ti aldım. Reklam yapmak istemiyorum günümüzün en yaygın 2.elde ilanları takip ettiğimiz bir siteden. Bu arada ben kartın jelatinini kendim açtım fan üzerinde bulunan yapışkanı kendim söktüm. Kartı aldığım arkadaş alacağına karşılık aldığını söyledi. Fatura falan tamam yurtiçi bir firmadan alınmış; garanti belgeside mevcut. Aradan 8 ay geçti ekran kartının fanından oyun oynarken ses gelmeye başladı. Ben de nasıl olsa garantisi var diye kartı zorlamak istemedim ve 3 yıl garantisi var nasıl olsa diyerekten MSI Türkiye Service Point'e gönderdim. 7 güne yakın serviste kaldı. Aslında çok basit bir sorun sadece fanı değişecek asıl sorun ürün sevk edilip tarafıma ulaşınca başladı. Servisteki arkadaşın bilgi notunu aynen yazıyorum: '' Ekran kartı yurt dışı ürünü olup paralel ithalat ile getirilmiştir. Ücretli veya ücretsiz olarak hizmet verilmemektedir. Lütfen ürün için satışı yapılan firmadan hizmet talebinde bulununuz.'' Şimdi sizlere de danışmak istiyorum. Ben bu ürünü Amerika'dan Kanada'dan almadım. Türkiye'de faaliyet gösteren bir firmadan alınmış. Ürünün vergisi ödenmiş faturası kesilmiş garanti belgesi verilmiş peki ben neden bu MSI'ın hizmetinden yararlanamıyorum? Benim suçum faturalı garantili ürün almak mı oldu şimdi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ürünü ikinci el almışsınız. Satan arkadaşın günahını almak istememem ama sahte fatura vs. basmış olabilir.

Ürünü ikinci el almışsınız. Satan arkadaşın günahını almak istememem ama sahte fatura vs. basmış olabilir.
Kardeşim ürün 2. el değildi sizi bilmiyorum ama sıfır bir ürün aldıysanız bilirsiniz ekran kartlarının statik poşetinde koruma bandı olur yani ürünün poşeti açılıp kapansa bile fark edersiniz kaldıki ürünün fanları üzerinde bulunan koruma bantlarını bile ben söktüm

Bence bir sıkıntı tespit etmişlerdir. Ben Türkiye'de bir mağazada satılan ürün götürdüğümde böyle bir şey bahsetmediler. Zamanında çoğu da kargoda geçiyor zaten.
Ben zaten şu cümleyi anlamış değilim '' Ekran kartı yurt dışı ürünü olup paralel ithalat ile getirilmiştir.'' ya arkadaşlar sanki türkiye msi ekran kartı üretiyorda benim mi haberim yok ! Bu ekran kartlarını getiren firmalarda yurt dışından ürünü ithal ediyorlar.
Fatura hangi firmaya ait?
Bilindik bir firma değil ama x bi firma olsa bile bu ürün türkiye cumhuriyetine vergisi ödenerek alınmış. Birim tutarı var kdv si var yani faturada sıkıntı yok

Çok basit sana satan arkadaş gümrükten kayıtlı bir biçimde getirmemiş. Vergisi ödenmemiş bir ürün kullanıyorsun MSI yetkili satış noktalarından birinden almadıysan sistemde görünmemesi çok normal. Servis Point bu durumda arızayı gidermekle yükümlü değil.
Distribütör garantili telefonlarda da aynı durum mevcuttur. Garantiyi getiren kişi karşılar bundan dolayı da tercih edilmez. Bu durumda senin muhattap olman gereken yer Servis Point değil ithalatı gerçekleştiren firma oluyor.

Vergileri ödenmiş dahi olsa MSI yetkili satış kanallarından satın almamışsın doğal olarak yine distribütör ile iletişime geçmek zorundasın.

Tartışma yaratmak istemiyorum ama koskoca SEGMENT BİLGİSAYAR adına garanti kağıdı ve 2 yıl garanti süresi mevcut adamlar bu işten kazanıyorlar 1 ekran kartı değil sayısı belli olmayan kartı getirtiyorlar yani nasıl olacak gümrükten kayıtsız geçiyor
Benim başıma böyle bir sorun geldi kesinlikle x şahıs ve şirketleri suçlamak karalamak mahiyetinde konu açmadım. Sizlerde böyle bir sorunla karşılaşırsanız bilginiz olsun diye yazdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…