MSI Servisinin Üründe Sorun Yok Diyerek Ürünü Geri Göndermesi

Ahmet Şahin

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Yaklaşık 1 yıl önce topladığım sistemde ekran kartım ile ilgili sorun yaşamaktayım. Ekran kartı yüke binince bilgisayar kendisini yeniden başlatıyor ve ekrana ışık geliyor ama BIOS gelmiyor. Aynı zamanda anakart üzerinde VGA Debug LED'i yanıyor. Bunun üzerine ekran kartının gücünü keserek dahili GPU üzerinden sistemi çalıştırdım ve AIDA64 ile yaklaşık 30 dk sistem kararlılık testi yaptım hiçbir sorun oluşmadı. Tekrar ekran kartının gücünü bağladım ve sistemi açtım. Sistem açıldı aynı şekilde AIDA64 ile sistem kararlılık testi yaptım ve 4. dakikasında sistem kendini yeniden başlattı. Yine aynı şekilde monitörde ışık var fakat BIOS ekranı gelmiyor. Bunun üzerine kartı aldığım yer olan Vatan Bilgisayar'a götürdüm ve durumu anlattım. Onlarda ellerinde bulunan bir sisteme taktılar ve yine AIDA64 ile kararlılık testini başlattılar ve aynı şekilde o sistem de yeniden başladı. Biz de sorunun ekran kartında olduğunu kanaat getirip servise gönderdik. Servis ile iletişime geçtim ve 10 günün sorunda ürünle ilgili bilgi verebildiler ve söyledikleri ürünü birden fazla kez test ettik bütün bağlantılarına baktık ama üründe sorun yok, geri gönderdik dediler.

Sizlerden öğrenmek istediğim bu durumda ne yapmam gerekiyor? Şimdiden teşekkürler.

Sistem bilgileri;
  • MSI Z370-A PRO Anakart
  • Intel Core i5 9600K İşlemci
  • MSI GeForce GTX 1060 3GT OC 3GB Ekran Kartı
  • Kingston Hyperx Fury 2x8 GB 2400 Mhz Ram
  • Samsung 250GB 960 EVO M.2 Sata NVMe Ssd
  • CM Masterliquid Lite 120 Sıvı Soğutma
  • Xigmatek Shockwave Vektor 80Plus 750W MidT ATX Kasa
  • Windows 10 Pro İşletim Sistemi

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep Bey,

Öncelikle ilginize çok teşekkür ederim. Konunun silinmesi için bildirim yapmıştım fakat silinmemiş.

MSI Z370-A PRO Sistem 2400 MHz'de Açılmıyor

Linkteki konuda sizin gösterdiğiniz yol sayesinde hatayı fark ettim ve kendimce çözdüm.

Bu konu vesilesi ile size tekrardan teşekkür ederim. İyi çalışmalar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…