MSI Spatium M470 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD CrystalDiskMark değerleri normal midir?

zorro2083

Femtopat
Makaleler
2
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
MSI Spatium M470 PCI-Express 4.0 1 TB M.2
Merhaba,
Başlıkta da belirttiğim gibi değerlerin tam olarak ne ifade ettiğini anlayamadığımdan dolayı sorma ihtiyacı duydum. Sizce disk durumu iyi mi?
Okuma hızı: 5000 MB/s
Yazma hızı: 4400 MB/s
Okuma-yazma bu şekilde belirtilmiş ama sanki bu değerlerden uzak kalıyor gibi hissettim.

1737061229653.png

Kapalı yapmıştım aslında. 3 yıl gibi bir süredir kullanıyorum diski. Format görmedi, defrag yapılmadı hiç. Bunlardan kaynaklı olabilir mi?

Hocam SSD'lere defrag yapılmaz zaten. :) Ama değerler normal değil.
Çok bilgim yok o yüzden sordum. Eskide kaldı tabi kafam ilk bilgisayarımda 20gb hdd vardı oralardanım :) Bu değerleri iyileştirmek için ne yapılabilir? 2. olarak laptopta kullanıyorum bu diski ve masaüstüne geçeceğim yakında oraya almak istiyorum, o yüzden sağlık durumunu merak ediyorum.

CrystalDiskInfo ile sağlık yüzdesine bakabilirsiniz. HD Tune ile Error Scan yapıp bad sector var mı bakabilirsiniz?

Not: SSD sorunluysa onarmak mümkün değildir.

CrystalDiskInfo ile sağlık yüzdesine bakabilirsiniz. HD Tune ile Error Scan yapıp bad sector var mı bakabilirsiniz?

Not: SSD sorunluysa onarmak mümkün değildir.
Sağlık %99 görünüyor. Herhangi bir bad sector de yok. Başka neyle alakalı olabilir bilmiyorum ama belki de laptopumun bant genişliği çok yüksek değildir. bilmiyorum tabi dediğim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı