MSI Stealth 16 Studio alınır mı?

seroglu1819

Centipat
Daha fazla  
Daha çok iş amaçlı veri analizi(bazen big data üzerinde) ve veri raporlama işlemlerinde kullanacağım bilgisayar arıyorum. 14 inç laptop istemiyorum. 16 inç ekran boyutunun bana daha ideal olduğunu düşünüyorum. Kaliteli içerik tüketimine de önem veriyorum. Bu nedenle de laptopun QHD ve HDR sertifikalı olmasını istiyorum. Premium malzeme kalitesi ve şık tasarıma da önem veriyorum. HP Omen serilerindeki alt çerçevesi büyük tasarımlı laptopları hiç beğenmiyorum. Kalan boş zamanlarımda da güncel oyunları yüksek veya orta ayarlarda oynamak istiyorum. Taşınabilirlik açısından da bilgisayarın en fazla 2.5 kg mümkünse 2 kg civarında olmasını tercih ediyorum.
Bu doğrultuda sizce aşağıdaki laptop alınır mı? Laptop bazen 70 bin TL altına da iniyor. 1 ay önce 65 bin TL civarıydı. Kasım ayında belirli anda çok kısa süreliğine de olsa yine bu fiyata geleceğine inanıyorum.

Ya da belirttiğim özelliklerde önerebileceğiniz maksimum 70k civarı bir laptop var mıdır?

Merhaba hocam, ben MSI Stealth 16 Studio A13VF modelini geçtiğimiz ağustos ayında aldım. Her ne kadar öğrenci olsam da ben de kodlama işlerimi bu laptoptan yapıyorum. Ben 72.000 TL iken ebrarbilgisayar'dan aldım. Tasarım olarak üstüne diyebileceğim bir şey yok, muhteşem (mavi rengini aldım). Mac'den Windows'a geçmiş birisi olarak tek dikkat ettiğim şey ekran kalitesi ve bilgisayarın malzeme kalitesiydi, ki fazlasıyla karşılıyor. Premium hissini aldığım tek Windows laptoptur kendisi. Hala almamışsanız gidip alın hemen. Düşünmeye gerek yok. Oyun da oynuyorsanız ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır. Türkiye'deki modelde 4060 & i7 13th var, yurtdışı modelleri daha düşük özellikliler, özellikle ABD pazarındakiler. Ekranın sertifikaları konusunda ben de var sanıyordum fakat daha detaylı araştırınca olmadığını asla Mac ekranı ile kıyaslanamayacağını fark ettim. Sertifikalara tekrar bakmanızı öneririm. Umarım faydalı olmuştur.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Ara ara oyun oynamadan feragat edebileceğimi düşünerek 14 inç ekranın da yeterli olacağını düşündüm. Phyton macos'ta sorunsuz çalıştığı için , windows uyumlu programlar için de parallels veya vmware fusion ile windows sanal makine kurabileceğimi düşünerek 11 Kasım'da Hepsiburadanın sepette %5 net indirim kampanyası ile 75 bin tl'ye macbook pro m3 pro 14 inç 512 gb versiyonunu satın aldım. Malzeme , Ekran ve ses kalitesi gerçekten muazzam ama aklım yine de Msi Stealth Studio modelinde kalmadı değil.

Aklınız kesinlikle kalmasın. Kendim Macbook M1 Pro 14 inç ve MSI Stealth 16 Studio sahibiyim. Bilgisayarın malzeme kalitesinden hiç memnun değilim. Web kamerası alanındaki parlak kısım dokunsanız çiziliyor. Çizik içinde kaldı 1-2 aylık bilgisayarım. Arkasındaki stealth ışığının olduğu bölgede de bir çatlak oluşmuş. Bilgisayar notebook standından kaldırılmıyor bile Kendim memnun değilim açıkçası. Keşke Dell XPS alsaymışım.Malzeme kalitesi olarak Macbook ile kıyaslamayın bile. Aralarında dağlar kadar fark var. Bir daha MSI marka notebook almayı düşünmüyorum.

MSI'ın Stealth serisi en premium seridir. Kasa kalitesinden tutun da piline kadar. Fiyatı pahalı mahalı ama hem performans hem de iş tarafında tercih edilebilecek en kaliteli laptop serisi şu an. Razer Blade de iyidir ancak Türkiye'de satışı yok. Asus Zephyrus serisi daha uygun fiyatlı olması adına tercih edilebilir ama bazı modellerinde kronik pil problemleri olmakla beraber kalite konusunda Stealth'in oldukça gerisinde kalıyor.

Pil konusunda msi nasıl acaba? Ve sayabileceğiniz başka iyi veya kötü yönleri var mı?

Pil konusunda msi nasıl acaba? Ve sayabileceğiniz başka iyi veya kötü yönleri var mı?
Pil konusunda uygun bir değerlendirme yapamıyorum. Uzun zamandır kullandığım ilk windows notebook bu. Normalde kullandığım Macbook Pro 14 inç ile kıyaslamak da adil olmaz.

Diğer eksi gördüğüm yanlar;
  • Ekranda ışık sızmaları mevcut köşe kısımlardan.
  • Klavyedeki RGB biraz tutarsız. Mesela tam beyaz rengini veremiyor.
  • Hoparlör tarafında yetersiz. Özellikle pazarlama tarafında bunun öne sürüldüğünü düşünürsek kesinlikle memnun kalmadım. Kıyaslamam macbook Pro 14 inç ve Dell XPS'e göredir.
İyi yönleri;
  • İnce ve hafif.
  • Kasa malzemesi güzel. Gıcırdama veya esneme yok. (Çizilen ve çatlayan kısımı saymazsam.)
  • Touchpad güzel.
  • Portlar yönünden iyi.

MacBook'la tabiki kıyaslayamayız ancak dışarıdayken oyun oynamadan günlük işleri yaptığımda, dizi film izlediğimde şarjı 4-5 saat gidiyor mu onu merak ediyorum. Bir de type-c şarj hızı ne durumda? Yarım saatlik şarjla ne kadar kullanabilirim kendi kullanımınıza göre cevaplarsanız çok sevinirim.

Son olarak birkaç yerde hızlı ısındığı söylenmiş bu konu hakkındaki yorumunuzu da merak ediyorum.

Bu modelin sicaklik degerlerini cok merak ediyorum yük altinda, oyunda maks gordugumuz sicaklik nedir?

5-6 saat civarı rahat gidiyor. Bir iki kez o şekilde çalışma fırsatım oldu. Type-c'den şarj olması için 100W gücünde bir bağlantı istiyor. Onun harici telefon adaptörüyle vs. şarj edemezsiniz.

Isınma durumu bence normal seviyelerde. Kasa dışarıya ısındığını hissettiriyor ama işlemcinin kendi kullanımımda 70 küsürleri geçtiğini pek görmedim. Oyun oynamıyorum. Oyun sırasında ne olur bilmiyorum. Aşırı yük altında ısınmasını da normal kabul etmek lazım. Rakiplerine göre ince ve hafif bir bilgisayar.

Kendi kullanımım için mevcut değerler;

Bu modelin sicaklik degerlerini cok merak ediyorum yük altinda, oyunda maks gordugumuz sicaklik nedir?
Yukarıda diğer arkadaş için cevaplamaya çalıştım. Siz de bir bakarsınız. Oyun için yorum yapamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…