+Paneli çok önemli değil monitöre bağlayacağım.
+Victus, LOQ gibi kaba tasarımı olmayan.
+Mühendislik uygulamaları kullanabileceğim.
+Sorunsuz oyun oynayabileceğim.
+Malzeme kalitesi iyi.
+Isınma problemi olmayan.
+Teknik servisi ile papaz olmayacağım.
+70000 TL bütçe.
+Tercihen RTX 4070.
+Beni uzun yıllar götürecek bir laptop araştırıyordum. Zephyrus G14 düşünüyordum ama fiyatını hak etmediğini düşünüp vazgeçtim. Bahsettiğim iki cihaz arasında hangisini tercih etmeliyim veya sizin bir öneriniz var mı?
8 GB VRAM'li ve 2K ekranlı laptopların kötü bir eşleşme olduğunu ve performans düşüklüğüne yol açtığını, oyunları 1080P'ye çektiğim zaman da ekranda bozulma olduğunu okudum o yüzden 1200Pli ekranları karşılaştırıyordum. Benim bağlayacağım monitör 1080p olacak denildiği gibi bir sorun yaşatır mı?
8 GB VRAM'li ve 2K ekranlı laptopların kötü bir eşleşme olduğunu ve performans düşüklüğüne yol açtığını, oyunları 1080P'ye çektiğim zaman da ekranda bozulma olduğunu okudum o yüzden 1200PLI ekranları karşılaştırıyordum. Benim bağlayacağım monitör 1080p olacak denildiği gibi bir sorun yaşatır mı?
Bunlar fasa fiso. 3 senedir 3070 hala 4K besliyor. (laptop 11800H 3070(105W MUX yok)4K OLED panel, 16 DDR4) örnek oyun testlerime bakabilirsiniz. Ben bu halde çoğu oyunda 4K Ultra - yüksek ayarlarda 50-60+FPS alıyorum. Çözünürlük düşürsem bile bozma olmuyor. Küçük ekranda farkı o kadar hissetmezsiniz. Ayrıca panelin kalitesi bu noktada önemli. Aorus güzel bir paneli var.
Hiç 2K tecrübesi olmayan ya da 1080p 4070 kartı gören insanlar. Bir oyunda fg açsanız ful grafik zaten 8VRAM yetmeyecek. Native çözünürlük ya da DLSS, FSR 4060/70 fazlasıyla 2K kartı.
Sizin beklentiniz önemli burada. 4070 kartta AAA bir oyunda 2K 100-150 FPS hayal olur. 2K olsun kalite olsun en az 60 yeter derseniz iyi seçim.
Yine ürünü sürekli FHD monitör de kullanacaksanız boş yere para vermeyin "bence".(panel zevki ve kalitenin (çözünürlük) anlamı kalmıyor o zaman)
Bütçe artırma şansınız olursa 4080 alın çok daha iyi seçim olur.