MSI System Fanını Sürekli Çalıştırma

Furkan ATICI

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yeni bir sistem topladım. Açtım MSI Live Update ve windows güncelleştirmelerini yaptım. Bir konu kafama takıldı ve yardım istiyorum. Kasamdaki ''System Fan 1'' sistem ısınınca çalışmaya başlıyor. Bunun bir zararı var mıdır ? Açıkçası ben sürekli çalışmasını istiyorum ses çıkardığı falan yok sonuçta system fan. ''System Fan 2'' ise hiç çalıştığını görmedim şuan. Acaba 1 yetersiz kalınca mı çalışmaya başlıyor ki ? Onun dışında yukardaki ikisi sürekli çalışıyor zaten o fan kontrolcülü.

Birde Sapphire Trixx indirdim fakat ayar yapmadım daha. ETS2 full ultrada 60+ FPS görüyorum. Ekran kartının derecesi 60 oluyor fanlar ise %15-20 arası çalışıyor. Bu iyi bir şey mi?

• Intel Core i5-6402P 6M 2.80Ghz 1151
  • MSI B150M Gaming Pro D4 2133Mhz mATX 1151
  • Kingston HyperX Fury 8GB DDR4 2133Mhz CL14 (HX421C14FB2/8)
  • Sapphire RX480 Nitro+ 8GB GDDR5 256Bit (11260-07-20G)
  • Western Digital Blue 1TB 64MB 7200Rpm (WD10EZEX)
  • Zalman Z3 Plus Mid Tower Kasa/Siyah
  • Aerocool KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC Güç Kaynağı

Sistem yukarıdaki gibidir. Şuan ses olsun verdiği performans olsun çok memnunum fakat kafamdaki sorulara da cevap bulursam daha rahat olacağım. Teşekkürler şimdiden

Arkadaşlar ek olarak sistemimin gayet iyi çalıştığını, bir sorun olmadığını öğrenmem için hangi testleri yapmam gerek ? Bilgilendirirseniz çok sevinirim.

System fan 2 yuvası boş arkadaşlar anakart üstünde. Şuan kasamda 4 adet fan var işlemciyi saymıyorum. Üstte 2 tane fan kontrolcülü onlar sorunsuz. Arkadaki ısınınca çalışıyor, öndeki ledli ise çalışıyor normal şekilde. Yani bütün fanlarım çalışıyor bir şekilde ama system fan 2 neden boş anlamadım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…