MSI Thin A15 B7VE ekran kartları düzgün çalışmıyor

The R1P

Kilopat
Windows 11 işletim sistemini kullanıyorum. Sorunumu detaylandırmak gerekirse örneğin Spotify'da menüyü kaydırırken takılmalara oluyor, oyun oynarken arka planda Chrome'a Alt Tab yaptığımda Chrome görüntüsü donuyor, bazı masaüstü uygulamalarının stabil çalışmadığını gözlemliyorum, animasyonlu bazı uygulamalar animasyonlar sırasında takılıyor. Driverları birçok kez temiz kurulumla yeniledim, farklı farklı çözümler denedim ancak stabil bir kullanıma sahip olamadım. Notebookumda harici ve dahili iki ekran kartı var. Buna yönelik çözümlerinizi bekliyorum.

Dahili kartın kullanımı böyle.

Merhaba, bu gibi donma sorunları sistemi açınca hemen mi oluyor yoksa bir müddet kullandıktan sonra mı? Almico'dan Speedfan yükleyerek işlemci, ekran kartı gibi donanımların ısılarını kontrol edebilir misiniz?

Sistemin genel çalışmasında bir sorun yok sadece performans açısından bir eksiklik var. Söylediğiniz değerleri birazdan atıyorum.

Son düzenleme:
Sistemin genel çalışmasında bir sorun yok sadece performans açısından bir eksiklik var. Söylediğiniz değerleri birazdan atıyorum.

Eki Görüntüle 2390539

Isılar gayet güzel görünüyor. Yaşadığınız sorun temiz sistem kurduğunuza göre yazılımsal bir sorun gibi durmuyor bu sebeple sizden ısıları kontrol etmenizi istedim. Bildiğiniz gibi yüksek ısı, yaşadığınız sorunlara benzer sorunlar getirebiliyor. Genellikle bu tip durumlarda bazı güvendiğimiz üretici yazılımlarının güncel versiyonlarından kaynaklanan durumlar olabiliyor; örneğin MSI Center, dogwater gibi. Bazen bir grafik kartı sürücüsünü MSI'dan yüklediyseniz tersini uygulayıp AMD'den yüklemeyi deneyebilirsiniz. Kısacası temiz sistem kurulumu sonrası hangi donanımlar yüklendikten sonra bu sorunu yaşamaya başlıyorsanız bu şekilde hangi yazılımda sorun yaşadığınızı tespit edebilirsiniz. Yine de sorun yaşamaya devam ediyorsanız birden fazla RAM modülünüz varsa sırayla değiştirerek olası RAM arızasını veya farklı bir disk e kurulum yaparak disk arızasını tespit edebilirsiniz. Umarım sorununuzu basit bir şekilde çözebilirsiniz.

Hocam denemediğim herhangi bir yol kalmadı. Farklı driver türlerini kurmayı denedim, birçok methoda başvurdum ancak bir çözüme ulaşamadım. Donanımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum ancak alt tab yaptığımda dahi bazen hafif kasmalarla uygulamalar arası geçiş yapabiliyorum. Çok sinir bozucu oluyor. Artık bir şekilde çözülmesini umuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…