MSI Thin GF63 12VE-082xtr laptop çok ısınıyor

DoctorKratos

Centipat
Merhaba,

Bilgisayarımın marka ve modeli: MSI Thin GF63 12VE-082xtr.

İşlemci: i5-12450H

Ekran kartı: RTX 4050

9 ay önce satın aldım. Günlük yaklaşık 5-6 saat oyun oynadım ve hiç termal macun değişimi ve bakım yapmadım. Satın aldığımdan beri hiçbir sorunu olmadan kullandım ama son birkaç haftadır bilgisayar çok ısınmaya başladı. Boştayken bile işlemci 70-80 derecelere çıkıyor, oyundayken işlemci 97, ekran kartı 87 dereceye kadar çıkıyor. Hatta oyunu açtıktan 1 saat sonra falan, fazla ısıdan dolayı olduğunu tahmin ediyorum, oyun anlık takılmalar yapmaya başlıyor ve oynayamıyorum. Cooler Boost'u açıp fanı Full hızda çalıştırsam bile etki etmiyor. Termal macun değişimi yapmak için MX 4 macun satın aldım, bilgisayarın arka kapağını açtım fakat işlemci vidalarına tornavidam uymadığı için değiştiremedim. Bilgisayarımın sürücü güncellemelerini düzenli şekilde yapıyorum. Genelde yeni nesil oyunları yüksek ayarlarda oynuyorum.

Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

Boşuna bu cihazı önermekten kaçınmıyorum. Tek fanlı soğutma nereye kadar dayanacak? Macun değişince biraz da olsa düzelir.

Rekabetçi oyunlar oynamıyorsanız ThrottleStop ile basit ayarlar yaparak işlemci sıcaklığını fark edilir şekilde düşürebilirsiniz. Ya da MSI BIOS çok kullanışlı. Dilerseniz biraz kurcalayarak sıcaklıkları sabit hale getirebilirsiniz. Ne yazık ki pek fazla seçeneğiniz yok. MSI alınırsa en az katana alınmalı şahsen.

ThrottleStop bence işinizi fazlasıyla görecektir. Sürekli program açmak istemezseniz bu video yardımcı olabilir. Sağ CTRL + sağ Shift + sol alt + F2 (eğer doğru hatırlıyorsam) gelişmiş BIOS girebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Dk 11.20 farklı işlemcinin undervolt aşaması ve sonucu. 11800H RTX 3060 katana da benzer şekilde çok daha iyi sonuç almıştım (2022 yılında) sizin işlemcinin limiti vs hiç bilgim yok. Araştırma yapmanız gerekiyor.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler hocam. Vaktim olunca araştıracağım.

Boşuna bu cihazı önermekten kaçınmıyorum. Tek fanlı soğutma nereye kadar dayanacak? Macun değişince biraz da olsa düzelir.
Sizce termal macun sürdüğümde sıcaklıklar yaklaşık kaç derece fark eder?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…