MSI Thin GF63 pil %100 olmuyor

KunRois

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese iyi sosyaller, dün MSI Thin GF63 isimli Gaming laptopu satın aldım. İşlerim olduğu için çok kurcalayamadım anca şu an bakabiliyorum ama pil ile ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Problem şu ki sarjdayken pil durumu %99 kaldı yazıyordu, oyun indirmek için açık bıraktım bir yere gidip geldim. Geldiğimde ise pil durumu %97 kaldı olarak gösteriyordu yani %100 olmuyor bunun sebebi ne olabilir?

Dediğim gibi çok kurcalama fırsatım olmadığı için belki MSI Center gibi yerlerden ayarlamalar yapmam gerekiyordur fakat bilgim olmadığı için ellemek istemedim. Bir de pilin kullanım yüzdelerine baktığımda arada %100 seviyesine çıkmış ama sonra tekrar %99 seviyesine inmiş olarak gözüküyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Dosya Ekleri

• resim_2023-09-14_120616160.png
    18,1 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal. Bilgisayarlarda kullanılan piller, pilin genel ömrünü uzatmak amacıyla kısa deşarj/şarj döngülerini önleyecek şekilde tasarlanmıştır. Bazı kaynaklarda yeniden şarj işleminin başlaması için şarjın %93'ün altına düşmesinin yeterli olduğu ifade ediliyor. Adaptör, pili otomatik olarak %100'e kadar şarj edecektir.

Bu tür bilgisayarlar, performans amaçlı olduğu için pilde kullanmamalısınız. Adaptöre bağlı bir şekilde de kullanabilirsiniz ve hayır, hiçbir sorun olmaz.

@OrhanARI @ProfTech

cevaplar için teşekkürler, bende pilde problem olduğu için %100 seviyesine çıkmadığını düşünmüştüm. Şu an daha mantıklı geldi, tekrardan teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…