MSI Tomahawk Max ses sadece sağdan geliyor

Bloody111

Decapat
Merhabalar arkadaşlar anakartım bu, yaklaşık 3 kulaklık üzerinde denedim hepsi telefonda normal çalışıyorken bilgisayara takarken sol taraftan ses gelmiyor, sadece sağ taraftan ses geliyor. Sıkıntının ne olduğunu bilen var mı? Benim aklıma acaba anakarta ses kablosunu bağlarken yanlış mı bağladım yoksa başka bir problem mi var?

Anakartın sitesinden ses sürücüsü indirip denediniz mi?

Evet hatta Realtek HD Universal Driver ve Realtek High Definition Audio Driver olarak iki tane seçenek var. Ben Realtek High Definition Audio Driver olanı indirdim çünkü daha önce de onu kullanıyordum. Diğerini indirip deneme yapayım mı?
Gerek olduğunu zannetmiyorum. Sizin indirdiğiniz daha kapsamlı.

Sizdeki hangi Tomahawk Max modeli? Şemasından da bakalım.

Realtek yazılımı üzerinden jak işlevi değişmesi gerekir. Kontrol edebilir misiniz? Farklı bir jaka takıp onu da deneyebilirsiniz.

Realtek yazılımı üzerinden jak işlevi değişmesi gerekir. Kontrol edebilir misiniz? Farklı bir jaka takıp onu da deneyebilirsiniz.
Şimdi siz farklı jak deyince denedim ve şu an kulaklık sorunsuz çalışıyor. Ancak şöyle ben eskiden dediğim gibi PSU ve Kasa değiştirmeden önce resimde gördüğünüz kırmızı olan Line-Out girişine takıp kullanıyordum. Şimdi resimdeki Line-In girişine taktığımda sorunsuz çalışıyor.

Normalde yanlışım yoksa benim bildiğim kulaklık kırmızı olan Line-Out girişine takıp çalıştırılmalı şimdi ben kulaklığı Line-In girişinde kullandığımda bir sıkıntı yaşar mıyım yoksa doğru olan zaten Line-In mi?

Bir de ekstra olarak ben kulaklığı çoklaştırıcı ile kullanıyorum. Eskiden de bu problemin benzeri vardı şuanda çoklaştırıcı olmadan sadece kulaklığı Line-In girişine taktığımda kulaklık sorunsuz çalışıyor. Ancak çoklaştırıcı ile mikrofonu eklediğimde yine aynı problemi yaşıyorum soldan ses gelmiyor.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    81,1 KB · Görüntüleme: 34
Anladım hocam. Dediğim gibi görevleri de değişmiş olabilir. Ayırıcı da sıkıntılı olabilir. Ses sürücüsünü kaldırıp aynı sürücüyü tekrar yükleyip deneyebilirsiniz.

Anladım hocam. Dediğim gibi görevleri de değişmiş olabilir. Ayırıcı da sıkıntılı olabilir. Ses sürücüsünü kaldırıp aynı sürücüyü tekrar yükleyip deneyebilirsiniz.
Tamamdır dediğiniz gibi o zaman formata gerek yok sanırım, ses sürücüsünü kaldırıp tekrar deneyeceğim artık olmazsa bilgisayarcının yolunu tutacağız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı