MSI Tomahawk vs ASUS ROG STRIX B650-A

O statik sanki biraz başka parçalardan kaynaklanıyor gibi...
Statik elektrik her zaman olur. Önemli olan anakart bunu tolore edebiliyor mu. Kullandığım psu en kalitelilerinden. Bahsettiğim durumla alakalı çok şikayet okudum. Hatta bir kaç gün önce bu forumda X870 tomahawk kullanan biri aynı sorunla karşılaşmış, yol gösterdim wi fi düzelmiş. Msı yeni nesilde bile mevzuyu çözememiş anlaşılan. Şu an Asrock X670 steel legend kullanıyorum 9 ay oldu zerre hatasını görmedim sistem aynı sistem. Tomahawk ta bios dahil hiç bişey düzgün çalışmıyordu kalıbının kartı değil. Eskiden Msı nin kartları harikaydı.

Yani bende sırf ROG'un RAM seçici olduğunu okuduğum için şüpheye düştüm yoksa iki markanın da segmentlerinde tepe modelleri olduğunu biliyorum teşekkürler yardımınız için.

Evet doğru anlamışsın ROG STRIX anakart RAM takıntısı var bende kullandım ROG STRIX X670E-E Gaming anakart ama şu var RAM uyumluluk listesinde aldığım RAM vardı 2 hafta problemsiz çalışıyordu ondan sonra maşallahı var boot ekranında takılmalar, BIOS ekranında donmalar, bilgisayar masaüstüne geldikten sonra mavi ekran hataları insanın canını sıkıyor ASUS ROG STRIX ekran kartı kısmında iyi ama anakart kısmında son derece kötü ben MSI kullanan biri değilim ama tahsin arkadaşımız aşırı bir şekilde abartıyor MSI'nin anakartlarında Carbon Wi-Fi, ace, Gaming Plus anakartları gayet stabil çalışan anakartlar Tomahawk serisi hakkında bir bilgim yok kullanan varsa açıklasın bizde öğrenmiş oluruz yazılımsal sorunların olduğunu söylüyor açık açık abartmış

kimi yerlerde sizle aynı sorunu yaşayanlar var kimi yerlerde 2 yıldır kullanıp hiç sıkıntı cekmeyenler var anakarti aldım hocam deneyip test edicem sonuçlar hakkında yine buraya almak isteyen arkadaşlar için bilgi veririm.

Madem Tomahawk hakkında bilgin yok neye göre benim abarttığımı söylüyosun. Bilmediğim bişey için konuşmam bu kartı tam 1 sene kullandım. Sen de Rog için sıralamıssın ben sana abartıyorsun bu kartı bilen varsa çıksın konuşsun diyor muyum. Öyle ya üst seri bir modelden insan böyle sorunlar beklemez. Ama tecrübe etmissin deneyimini aktarmıssın demek ki böyle sorunları varmış. Hah işte ben de tecrübemi aktardım. Forum ahalisine yalan borcum yok ne gördüysem onu söylüyorum. Anlatıklarımdan anlaşılacağı üzere sadece yazılım olarak değil donanım olarak da stabil değil. Kullandığım süre boyunca yerli yabancı forumlarda çok konusunu takip ettim forumlarda tomahawkla ilgili sorunları okuyunca hala yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar elimden onlarca kart geçti çoğu msı idi. Yarın carbon gaming filan kullanırsak onun için de konuşuruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…