MSI Vector 16 vs ASUS ROG STRIX Scar 16

FatihZTR

Centipat
Daha fazla  
Bu konu defalarca kez açılmış biliyorum fakat asla aradığım soruya bir cevap bulamadım. Öncelikle masaüstü almayacağım, masaüstü önermeyin. İki laptop da ikinci el, fiyatları 80 bin TL ikisinin de. ASUS'un 13. nesil i9 işlemcisi, 4080 ekran kartı var.

MSI'nin ise 14. nesil i9 işlemcisi, 4080 ekran kartı var. Okuduğum konularda ASUS tarafında cooling whine var (bu laptoplarda genel bir sorun biliyorum ama ASUS tarafında biraz daha büyük bir problem sanki) MSI de ise çok yüksek fan sesi şikayetleri var. ASUS'tan çok farkı var mı gürültünün bunu merak ediyorum. Ayrıca cooling whine de ne derece rahatsız eder onu bilmiyorum.

İlk laptopum olacak. 2. el konusunda da ASUS'un temizliğinden daha eminim gibi. MSI de temiz görünüyor ama ASUS biraz daha güven verdi.

Hocam ben sana önereyim istersen 80k ya HP'nin laptopları var 4090'lı i9 13900HX'li 2K 240Hz ekranları 2 TB SSD'leri var istersen onnlara göz atabişlirsin ben geçen hafta aldım HP Omen iş için kullanacağım ama oyun için de gayet iyi.

Soğutmada başarılı değiller kullanıcı yorumlarına göre, bir de 4080 mobil ile 4090 mobil arasında çok da fark yok zaten

Ürünlerin modelini söyleyebilir misiniz?

Çokça ROG Laptop kullanan biri olarak genelde Coil Whine sorunu ilk 1-2 hafta ortaya çıkıyor sonra da kayboluyor ve genelde 4070'li modellerde bu var. ASUS'un daha temiz ve bakımlı olduğunu düşünüyorsanız ASUS'u tercih edin derim. Ayrıca ROG Scar serisi, Vector serisine göre daha kaliteli ve mükemmel bir hissiyatı var.

Msi vector 16hx a14v, ASUS SCAR G16 G634JZ modeller, ayrıca bir şey daha soracağım, bu asusun miniled panelinde ışık sızması veya başka sorunlar oluyor mu, bazı forumlarda öyle şeyler okudum da

Msi vector 16hx a14v, ASUS SCAR G16 G634JZ modeller, ayrıca bir şey daha soracağım, bu asusun miniled panelinde ışık sızması veya başka sorunlar oluyor mu, bazı forumlarda öyle şeyler okudum da
İkiside sağlam modellermiş. Vector model bir tık işlemci gücü (%5) olarak daha önde onun dışında geriye kalan özellikleri hemen hemen eşit gibi. Işık sızmasına gelirsek hocam bu biraz şans işi. Genelde ışık sızması olmuyor fakat bazı modellerde belirgin bir şekilde ışık sızması oluyor. Sizin modelinizde yok diye biliyorum ama gene de laptopu almadan önce bir deneyip test edin derim.

Nelere bakmam gerek, bir şeyler indirmem falan lazım mı genel her şeyini test etmek için, bir de bu intel 13. Seri 14. Serilerde sorun mu ne çıkmış galiba, beni etkiliyor mu bu durum bilginiz var mı

Nelere bakmam gerek, bir şeyler indirmem falan lazım mı genel her şeyini test etmek için, bir de bu intel 13. Seri 14. Serilerde sorun mu ne çıkmış galiba, beni etkiliyor mu bu durum bilginiz var mı
Cinebench, Furmark, CrystalDiskMark uygulamalarını indirin hocam bunlar donanımı test etmek için yeterli. Ölü piksel, ghosting, ışık sızması testlerini de yapın. Bir de cihazın üzerinde herhangi bir çizik veya garip bir durum var mı diye inceleyin. Bu kadar yeterli olur diye düşünüyorum, çok anlamam bu işlerden. Hocam 13. seri 14. seri problemleri daha çok masaüstü tarafında, sizi etkileyen bir durum yok. Laptoplardaki işlemciler gayet stabil. 13980HX ısınabilir sadece fakat ROG'un soğutma sistemi sağlam olduğu için bir sıkıntı çıkmaz.

Çok teşekkür ederim ilgi ve alakanız için, satın aldıktan sonra bilgilendirme geçerim tekrardan buraya. İyi akşamlar

Arkadaşlar konuya ek yapıyorum rog strix scar 16 yı 85 bin tlye ikinci el olarak satın aldım. Doktordan tertemiz, neredeyse hiç kullanılmamış ve garantisi devam etmekte olan 4 5 aylık bir cihazdı. Çok şanslıydım, böyle bir şey denk gelmedikçe ikinci el cihazlar önermem bilginize.
Cihaza gelecek olursak ilk izlenimlerim şu şekilde;
-Çok akıcı çok seri ve baya performanslı bir cihaz olduğunu, kaliteli olduğunu hissettiriyor.
Ekran o kadar parlak ve net ki en düşük parlaklıkta dahi gözümü alıyor neredeyse.
-Coil whine dert edecek arkadaşlar için boşta çalışırken dahi coil whine var fakat hiç rahatsız edici bir ses değil, oyuna girince fan sesi bastırıyor duymuyorsunuz, kulaklık varsa zaten hiç duymazsınız çok az bir ses geliyor. Eski hp laptobumda da bu ses vardı ayrıca, korkmanjza gerek yok öyle dert edilecek bir sorun değilmiş bunu anladım.
-fan sesi klasik oyuncu laptopları gibi yüksek fakat beni rahatsız etmedi. Isınıyor mu ısınıyor fakat performanstan mümkün olduğunca kısmıyor. Masaüstünü aratmayacak derecede güçlü bir cihaz.
-Ekranı gerçekten harika buna bir daha değinmek istedim.
-Hoparlörü kötü arkadaşlar hoparlör beklentiniz varsa olmasın. Hoparlörü gerçekten çok zayıf. Fan açıkken duyulmaz diye düşünüyorum gerçekten kötü bir hoparlör. Ben kulaklık (corsair hs80) kullandığım için dert değil fakat belki işinize yarayabilir bir bilgi.
-etrafında rgb ledler çok güzel görünüyor, sevmeyen kişiler var kapatabiliyorsunuz fakat geçişleri vs çok hoşuma gitti ben kullanıyorum. Açılışta selamlama vs yapıyor güzel hissettiriyor.
SORULARINIZ VARSA YANITLAYABİLİR, ÖNERİ VE AYAR TAVSİYELERİNİZ VARSA DİNLEYEBİLİRİM. HAYIRLI OLSUN DİLEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…