Sorunumu hızlıca özetleyeyim, ben bu bilgisayarı şubat-Mart civarı satın aldım (yani yeni) ve hiçbir sıkıntı olmadan ilk birkaç ay güzelce oynatıyordu. Bir sıkıntı yoktu ama son 2-2, 5 aydır hiçbir şey oynatmıyor.
Nasıl olduğunu anlatmam gerekirse: Oyunu açıyorum (hangi oyun olduğu önemli değil, çoğunlukla RDR, GoW, Elden Ring gibi modern oyunlar) bir 10-15dk oynuyorum, başlatmak da sayılıyor. O yüzden tam oyuna girdikten sonra bir 8-10dk oynayabiliyorum. Daha sonra bilgisayar kendi kendini kapatıyor, özellikleri de modern ekran kartı 4080 işlemci ise 13700hx. Mem86 testi önerilmişti daha önce onu yaptıktan sonra bir şey çıkmadı. PC çok ısınıyor onu fark ettim. Belki o yüzdendir. Belki fanları bir temizlesem düzelme ihtimali vardır ama emin değilim. O yüzden size sormak istedim, sizce bu sorunu nasıl çözerim? Son zamanlarda Elden Ring'e başlamak istiyordum. Malum seneye sınava gireceğim. Bu yaz biraz oyun oynayayım. Senenin geri kalanı oynayamayacağım zaten, herhangi bir yardım çok makbule geçer.