Merhaba.
Daha önce açtığım bir konuda tavsiye almıştım. Aldığım tavsiyelerle Monster alacakken bir kaç arkadaşımın ısrarı ve telegram gruplarında dönen can sıkıcı teknik sorunlara denk gelince vazgeçip beklemeye başlamıştım. Bütçemi bu süre zarfında epey yükselttim. Şu an aşağıda listelediğim ürünler arasında kaldım. Bunlardan hangisini seçmeliyim? Ayrıca başka önerileriniz varsa da yazabilirsiniz.
SATIŞ FİYATLARI:
- MSI GP76 Leopard 11UH-1007XTR : 39.220 TL ( 6537x6 taksit)
- MSI Vector GP76 12UH-488XTR : 46.900 TL (7817x6 taksit)
- MSI Stealth GS77 12UGS-026TR : 52.870 TL (8812x6 taksit)
Şu an hepsiburada üzerinde iyi bir kampanya var. Fiyatları inmiş durumda. Kaçırmamak istiyorum.
Ben bunu işletme üzerine alıyorum. Dolayısıyla KDV konusunda da indirim konusu yapıyorum ve bana maliyetleri şöyle oluyor:
BANA MALİYETİ:
- MSI GP76 Leopard 11UH-1007XTR : 33.237 TL
- MSI Vector GP76 12UH-488XTR : 39.745 TL
- MSI Stealth GS77 12UGS-026TR : 44.805 TL
Şu an hepsi için de bütçem uygun. Ancak gereksiz bir harcama yapmaktan imtina ediyorum. Bu yüzden Stealth GS77'yi aslında kafamda elemek üzereyim. Ekrana o kadar ekstra ödemek mantıklı gelmiyor.
Farklarına gelecek olursam:
MSI GP76 Leopard : 11. nesil işlemci, 16GB ram RTX3080 ekran kartı var. Full HD 144hz ekranlı.
MSI Vector GP76 : 12. nesil işlemcisi, 32 GB ram RTX 3080 ekran kartı var. Full HD 360Hz ekranlı.
MSI Stealth GS77: 12. nesil işlemci 32 GB ram RTX 3070Ti ekran kartı. QHD 240 Hz ekranlı.
Kullanım amaçlarım:
- Photoshop kullanırken donma takılma yapmaması,
- Boş vakitlerimde oyun oynarken beni yormaması,
- Ufak tefek video, kurgu işlerim oluyor bunları yaparken bayılmasını istemiyorum.
- Yoğunlukla kod yazıyorum işim bu, bazı basit programları ve Android Studio v.b. programları rahat kullanmak istiyorum. Emülatör açtığımda bilgisayarım baygınlık geçirsin istemiyorum.
- Sürekli yanımda taşıyorum. Her yerde, her ortamda ve her koşulda kullanıyorum. Arabada toplantılara katıldığım oluyor, kafede parkta iken ufak tefek editler gelince açmam lazım oluyor, ofise taşıyorum, eve götürüyorum. Bu yüzden kötü malzemeli bir şey almak istemiyorum.
-Numpad benim için çok önemli. Bu yüzden HP'yi elemiştim.
- Touchpad'i asla kullanmıyorum.
- En az 7-8 sene benim işimi görsün istiyorum. Şu an kullandığım cihaz 10 yaşına girmek üzere o da MSI.
Seçiminiz ve sebebi veya farklı bir tavsiyeniz varsa yazınız.