MSI Ventus 2060 OC Mining düşük kazım yapıyor

Thaliard

Centipat
Daha fazla  
MSI Ventus 2060 OC bir ekran kartım var. Az da olsa gelir elde etmek için geceleri bilgisayarımı kazım için çalıştırıyorum. Uyuyorken kazım yapıyor 6-7 saat. Aynı ekran kartıyla mineing yapan birisi günlük 8 dolar kazıyor bense 7-8 TL kazanıyorum. 26 mh da kazım yapıyor o ise 32 mh da kazım yapıyor ve ekran kartımda hiçbir ayar yapmadım. İlk gün aldığım gibi ayarları. Gündelik kullandığım bütün gün başında oturduğum oyun oynadığım bilgisayarım işime yarayacak bir ayar var mıdır? Yakın zamanda zor bir şekilde aldık bilgisayarı ve zarar vermek istemem. Bir de mining ekran kartının ömrünü kısaltır mı? Bir kesim hiçbir şey olmaz diyor diğer kesim evet kısaltır diyor. Benim görüşüm herhangi bir hikaye oyununda da ekran kartı %100 kullanılıyor bir de extra işlemcide kullanıyor mineing ise sadece ekran kartı kullanıyor ha oyun oynamışım ho mineing yapmışım diyorum benim görüşüm bu teşekkürler.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    186,1 KB · Görüntüleme: 146
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet kartım çift fanlı Core C -502 alınabilecek en düşük seviyeye aldım.
( Fan hizini, kartin GPU sicakligini 60C veya alti olacak sekilde degistirin ) bu dediğinizi pek anlayamadım güncel ısısını 5-10 dk sonra paylaşırım.

Su demek, gpu sicakligi 60c ye ya da altina dusene kadar fan hizini kademeli olarak arttirin. Mesela once %65 yapin, baktiniz 60c nin altina dusmedi, %70 e yukseltin. Baktiniz yine 60c nin altina dusmedi sicaklik, fan hizini %75,80,85,90 gibi hangi ayarda kartin gpu sicakligi 60c nin altina dusuyor, o ayari yakalamaya calisin

şuanki afterburner ekranını ve curve editor ekranını resim olarak paylaşabilir misiniz hocam ne durumda.

Ayarlar bu şekilde ama hala ısıda bir düşme yok sabit 70 70 olduğu içinde fanlar 80 de çalışıyor ama yok düşürmüyor.
Bence bütün ayarları resetleyip mı denesem bilmiyorum her şeyi dediğiniz gibi yaptım ama belki bir şeyi atlamışımdır.
Bir de bir kazımı durdurup 30 dk falan bilgisayarı dinledirsem mi belki sonradan yaptığım için fanlar etkisiz kalıyordur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_10.png
    194,3 KB · Görüntüleme: 53
  • Screenshot_11.png
    23 KB · Görüntüleme: 53
Hocam sıcaklıklar hala düşmedi ise öncelikle afterburner ayarlarını açıp voltaj takibi ve kontrolünü aç seçeneklerini tıklayıp kaydedin. Daha sonra Karta güvenli bir Uv yapalım.

Tamamdır voltaj kontrolü ve voltaj takibini açtım.
Tamamdır hocam curve monitor ü açın orada alttan 775 değerine gelen noktaya tıklayın ve tıkladığınızda rengi değişecek yani tıkladığınızdan emin olun. Daha sonra ctrl ye basılı tutup L tuşuna tıklayın tuşları bırakın. Yani kartı 775 Mv değerine sürekli çalışmaya ayarlayacağız. Daha sonra afterburnerden tik e tıklayıp ayarları uygulayın ve sıcaklık Mh değerlerini paylaşın. Eğer olurda mining durur yada siyah ekran olursa ayarları geri döndürün afterburnerden tik in yanındakinden.

siyah ekran olmadı ve sıcaklık git gide düşüyor 775 e tıklayıp ctrl l yaptım üstünde sarı bir çizgi oldu
Fanları %100 de kullanmak pek istemiyorum illaki ısıyı düşürür ama içimden gelmiyor bağırtmak.

Dosya Ekleri

• Screenshot_12.png
    25,5 KB · Görüntüleme: 53
Güzel hocam bir süre böyle devam etsin sıcaklık kaç olacak haber verin 725 Mv a kadar düşürebiliriz. Daha serin çalışabilir. Bu arada %100 olmasada gerekirse en son ihtimal %90 civarındada kullanabilirsiniz fanları bence korkmayın kart çipinizin ısınmasındansa fanlar hızlı olsun daha iyi ki bunlar yeni nesil fanlar kolay kolay bozulmazlar emin olun Yani arkadaşlarda haklı. Bu seçeneği de düşünün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…