MSI Ventus 3X 4060 Ti 69 derecelere ulaşıyor

SalihEkinci38

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, konu başlığında da belirttiğim gibi MSI marka Ventus 3X modeli 4060 Ti ekran kartım var. Alalı ve kullanalı 2 gün oldu. Malum yaz sıcaklarından dolayı PC'nin bulunduğu oda da 30-35 derece sıcak. Oda sıcaklığını da hesaba katarsak RDR2 gibi güçlü oyunlarda ekran kartım 68-69 dereceyi görüyor, o da hani Ultra ayarlar dahil reflex ve DLSS ayarları gibi ayarlar Full açık olmasına rağmen. Sizce bu değer normal mi, güzel mi yoksa kötü mü? Çünkü Ventus modelinin soğutması iyi değil diye bir duyum aldım ama ne kadar doğru.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ventus modelinin soğutması iyi değil diye bir duyum aldım ama ne kadar doğru.
Doğru. Ventus modellerinin soğutması iyi değil her kartı düzgün tutamıyorlar. Ventus 2x ler kötü ancak 3X ler daha kabul edilebilir değerlerde çalışıyor. (Fiyatı uygun denk gelirse)
Daha serin tutan kartlar var ancak 70 derece problem edilecek bir değer değil. 75 i geçmediği sürece kafana takma.

Doğru. Ventus modellerinin soğutması iyi değil her kartı düzgün tutamıyorlar. Ventus 2x ler kötü ancak 3X ler daha kabul edilebilir değerlerde çalışıyor. (Fiyatı uygun denk gelirse)
Daha serin tutan kartlar var ancak 70 derece problem edilecek bir değer değil. 75 i geçmediği sürece kafana takma.
o da en ağır oyunlarda ultra ayarlarda o derecelerde çalışıyor,diğer oyunlarda en fazla 55-56 dereceyi görüyorum

O değerler problem olacak değerler değil. Ama undervolt yapılabilir ben undervoltlu şekilde kullanıyorum.
nasıl yapılıyor o,msı afterburner uygulamasından mı yoksa biostan mı yapmamız gerek

Undervolt tavsiye ederim. MSI Afterburner indirip ekran kartının en yüksek çıktığı MHz değerini ve voltajı buluyorsun. Sonra en yüksek çıktığı MHz'ye sabitleyip voltajı -10'ar şeklinde düşürüyorsun. Hata verdikten sonra sorunsuz çalışana kadar +5 voltaj ekleyebilirsiniz. Heaven benchmark ile test yapabilirsin. Performans kaybetmeden sıcaklık düşürmüş olursunuz.
Örnek video...

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Undervolt tavsiye ederim. MSI Afterburner indirip ekran kartının en yüksek çıktığı MHz değerini ve voltajı buluyorsun. Sonra en yüksek çıktığı MHz'ye sabitleyip voltajı -10'ar şeklinde düşürüyorsun. Hata verdikten sonra sorunsuz çalışana kadar +5 voltaj ekleyebilirsiniz. Heaven benchmark ile test yapabilirsin. Performans kaybetmeden sıcaklık düşürmüş olursunuz.
voltajı düşürdükten sonra oyun sırasında mı hata veriyor?yoksa hemen mi

Voltajı düşürdükten sonra oyun sırasında mı hata veriyor? Yoksa hemen mi?

Oyundan önce heaven benchmark ile test yapıyorsun. Genelde 1-2 dakika sürmez hata verir ama testi bitirerek emin olman daha iyi. Hata verirse direk testi kapatıp voltajı arttırıp tekrar denemen gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı