MSI WT70'e Takabileceğim RAM

Kutay Kufti

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Uçak Mühendisi, Çevirmen
Merhaba arkadaşlar işlerim dolayısıyla yakın zamanda bu linkteki MSI WT70 2OK-2454TR modelini alacağım, maksimum RAM kapasitesi 32 GB içindeki ise 16 GB. Fakat gerek mhz gerek CL değerleri açısından hangi RAM'in uyumlu olacağını bilemiyorum, yardımcı olur musunuz?

Düzenleme: 2 adet 8 GB takmak istiyorum

@Recep Baltaş @Ali Güngör

16 GB fazlasıyla yeterli. Bence gerekmediği sürece takma.

Teşekkürler yorumun için ama arka planda birden fazla CAD programı çalışırken aynı zamanda 24 saat iterasyon yapacak bu bilgisayar. Eğer bir sıkıntı olursa ne takabileceğimi bilmek istiyorum

Bu makineden yada Dell M6800 almak istiyordun, fiyatı çok geldiği için almadım. GT70 aldım. Bu makineden alan bir arkadaşım ile kıyasladık, içerisindeki anakart aynı ve ekran kartının GPU su aynı. Çekirdeği yani.
İçerisinde 799MHz RAM var gözüküyor ancak DDR olayı olduğu için iki katını baz almak gerekiyor. Yani 1600 MHz RAM.

Kendi laptopumda 32 GB RAM var ancak yapacağınız işe göre fazla gelebilir size. İterasyon da yapıyorum, 3 boyutlu modellemede. İterasyon için işlemci çok önemli, zaten içerisindeki işlemciler, laptop için baya iyi.

www.vatanbilgisayar.com: Kingston 8Gb Ddr3 1600Mhz Cl11 Tek Modül Notebook Ram - Vatan Bilgisayar Böyle bişey alabilirsiniz.

Şimdi bakarken gördüm. 1866 MHz laptop RAM: www.vatanbilgisayar.com: Gskill 8Gb Ripjawsx Ddr3 1866Mhz Cl10 Notebook Ram - Vatan Bilgisayar
Ancak içindekiler 1600 olduğu, bunlar 1600 de çalışcaktır. Zaten çok çok az bir fark var diye okumuştum.

Teşekkürler cevabınız için.

Konuyu görüp hangi RAM'i alması gerektiğini nasıl öğreneceğini merak eden kullanıcılar bu rehberimizden yararlanabilir: Dizüstü Bilgisayara RAM Takma Rehberi - Technopat Dizüstü bilgisayar RAM takma rehberinin makalesinde ve videosunda laptopa uygun RAM'leri tespit etme ve belirleme konusunu da işlemiştik. Güle güle kullanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…