MSI X370 Gaming Plus Anakart BIOS Recovery

bluetazy

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 7800x3D CPU
PNY RTX 4070 GPU
Scythe Ninja 5 İşlemci Soğutucu
HyperX Fury Renegade 2x16 GB 6000 Mhz Bellek
MSI x670 Gaming Plus MB
WD SN850 1 TB SSD
EVGA GQ 750 PSU
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Arkadaşlar bugün en son 2018'de güncellediğim BIOS'u güncellemek istedim ve MSI Destek sayfasından yani şu sayfadan, MSI_X370GP_BIOS güncel BIOS'u indirdim. (7A33v5JO(Beta version))

Recep Baltaş'ın hazırlamış olduğu videoda da olduğu ve eskiden de yaptığım gibi BIOS'u sorunsuz güncelledim. Lakin sistemde herhangi bir değişiklik ya da BIOS değişikliği yapmamama rağmen sistem sorunsuz açılıp işlem yapsa da yük altında olmaksızın bir anda ekran gidiyor. Monitörden mi diye düşündüm farklı bir monitörle denedim açılmadı. Kasa çalışıyor ekran kartı fanları dönüyor. İşlemci pompası çalışıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Sanki herhangi bir bağlantı yok gibi.

BIOS'a girip fabrika ayarlarına aldım yani tüm ayarları resetledim. Kaydedip tekrar açtım sistemi yok olmuyor bir anda nedensiz biçimde ekran gidiyor seste veya görüntüde bir sorun olmadan gidiyor. Örneğin müzik çalıyordu bir anda o da gitti. Hoparlörden dip ses dahi gelmedi.

BIOS pilini çıkartıp 1-2 dakika sonra tekrar taktım. Sistemi açıp PRIME95 ve Furmark testlerini denedim. 15'er dakika strese soktum. Herhangi bir sıkıntı olmadı. RAM'leri stress testine soktum. PRIME95 testinde PSU'da sistemin maks gücüne şahit oldu herhangi bir sorun yaşanmadı. Fakat YouTube'da takılırken aniden yine gitti ve sistemde hiçbir yük yoktu.

Sistemim,
  • Ryzen 1700X CPU
  • MSI X370 Gaming Plus MB
  • Sapphire RX580 4GB Nitro+
  • Crucial Ballistrix Sport 2x8GB 3000 MHz RAM
  • EVGA GQ 750 80+ PSU
  • Xigmatek GLACE 240 Likit Soğutucu
  • Reeinno 240GB M2 NVMe SSD
Genel kanı PSU'dan olması yönünde sanırım ama işlemci ve ekran kartı stress altındayken sistem gitmiyor. Tamamen gelişigüzel ve rastgele sorun yaşıyorum. BIOS güncellemesinden sonra yaşadım daha öncesinde yoktu. Herhangi bir değişiklik de yapmadım BIOS harici sistemde ne yazılımsal ne de donanımsal.
Güncel.
Sorunu hallettim fakat olumlu olumsuz bir dönüş alamadığım için bilgi vermeyi reddediyorum.

Sorunu yaşayan arkadaşlar paşa paşa araştırsınlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…