MSI X370 XPOWER Gaming Titanium "NO POST 0d" sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştirme Uzmanı
Yaklaşık 3-5 hafta kadar önce bir sistem toplamaya başladım ve aldığım ilk donanımlar şöyle;

• Anakart: MSI X370 XPOWER GAMING TITANIUM
  • RAM: G.SKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Single Kit Ram-F4-3000C15S-8GVRB
  • PSU: Corsair RM850i 850W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı
  • Kasa: MasterCase Pro 5 - NVIDIA Edition
  • Ekran kartı, ssd ve ek olarak ramleri tamamlayana kadar kullanmak içinse NVIDIA GT630 3GB ekran kartı ve 1 adet 1 tb hdd aldım arkadaşımdan.

BIOS'u güncellemeden önce bazen gene aynı sorunla karşılaşabiliyordum, 0d(sıfır d) debug code generatorda bu kodu görünce resetledikten sonra normal açılıyordu, kitapçıktan tekrar bakıp kullandığım RAM'in slotunu değiştirerek uzun süre karşılaşmamıştım bu hata ile ancak dün gece BIOS'u update etme kararı aldım ve 22-06-2017 tarihli son versiyonu çekip güncelledim.
Güncelleme sorunsuz tamamlandı ve şimdi sürekli bu hatayı alıyorum. Defalarca resetledim fakat sadece 1 kez sorun olmadı onda da BIOS ayarlarını sıfırladıktan sonra yine aynı durumu yaşamaya devam ettim.

Konu ile ilgili MSI servisi aradığımda kod ile ilgili bilgi de alamadım, RAM slotunu değiştirerek de denedim.
Sorunun neden kaynaklandığını bileniniz varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Arkadaşlar merhaba, ben sorunu 1.7 den 1.5'e BIOS FLASHBACK yaparak çözdüm. Daha doğrusu geçici olarak çözmüş oldum sanırım.

Sonuçta BIOS güncellemek istediğimde tekrar bu sorunla karşılaşıyor olabileceğim ilerde, bugün taktığım Evo 960 M.2'den sonra son olarak GTX1080'im ve ekstra olarak alacağım 3 RAM kaldı. Sistem tamamlandığında BIOS'u tekrar güncelleyecek ve sorun çıkarsa gene buraya yazacağım. Sorun çıkarda çözersem aynı sorunu yaşayanlara da yardımcı olacağını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı