MSI X470 GAMING Plus RAM önerisi

Kerem Üzeyir

Centipat
Daha fazla  
İşlemcim AMD Ryzen 7 2700X
Anakart MSI X470 GAMING Plus
Anakart ile uyumlu RAM önerilerinizi bekliyorum. Ben MSI kendi sayfasından baktım hangi RAM'ler uyumlu anlayamadım, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3466 Mhz'e kadar desteklediğini gördüm MSI'ın kendi sitesinde.
Ryzen işlemcilerde çift kanal teknolojisinin daha iyi olduğunu duymuştum (2 tane RAMi aynı renk olan yuvalara takman lazım siyah-siyah yada kırmızı-kırmızı şekilde takman lazım yuvalara)
Şuan RAMlerin fiyatları düşük. 3200 Mhz olanı ise 70 TL daha fazla. 3200 Mhz'de nadiren 1-2 FPS fazla alırsın oyunlarda.
https://www.vatanbilgisayar.com/corsair-16gb-2x8gb-vengeance-ddr4-3000mhz-cl16-dual-kit-ram.html

X470 in biosunu güncelledim . İsmini hatırlayamadığım gri renkli yeni bir arayüz çıktı. Ram tekrardan 2133 MHZ ye geri dönmüş. Tekrar nasıl 3200 e çıkartabilirim ?

Bir de ram ayarlarıyla ilgili farklı seçenekler mevcut. Bunların ne işe yaradığını bilen var mı ?

"Overclock" sekmesinde "XMP Profile" adlı bir seçenek olmalı. Ordan Profile 1 veya 2'yi seçerek çıkartabilirsin. Orda yazar zaten hangi profilde ne olduğu.

"Overclock" sekmesinde "XMP Profile" adlı bir seçenek olmalı. Ordan Profile 1 veya 2'yi seçerek çıkartabilirsin. Orda yazar zaten hangi profilde ne olduğu.

Daha önce o ayarla çalışıyordu. 3200 yapıyordum. Fakat şimdi click bios olayı çıkınca bir türlü yapamadım. Fotoğraflar aşağıda.

Şu an XMP 2 profilinde.

Dosya Ekleri

• IMG_20191202_232335.jpg
    832,7 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG_20191202_231008.jpg
    801,5 KB · Görüntüleme: 72
Onu da yaptım. Olmadı. Bios değişince böyle oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…