MSI X470 Gaming Plus "System Service Exception" Problemi

nymrt

Decapat
Sadece CS:GO ve PUBG oynuyorum. İşlemci ve anakart değiştirdim. Daha sonra bu oyunlardan birden atma, PUBG'de de bazen crash hatası veriyor ya da mavi ekrana atıyor direk. Normal kullanırken kapanma vs. yok. Oyun menüsünde 2 saatte dursa sorun yok. Oyunu oynarken sadece 5-10 dk sonra atıyor. Isı değerleri GPU 70 sabit, CPU 60 civarıydı sanırım.

İnternette yazan ne yaptıysam çözemedim. Temiz format attım, tüm sürücüleri en günceli ile kurdum, işlemci gücünü %80'e düşürdüm, yeni bir RAM aldım ama çözemedim. Isınma sorunu yok. RAM'ler 2400 MHz'de çalışıyor ve doğru slota takılılar. Her şeyi sıfır aldım. Hata kodu system service exception. Sorun ne olabilir?

Eski sistem;
  • Asus GTX 1050 Ti
  • 8x1 GB 2400 MHz RAM
  • Asus A320 anakart
  • Ryzen 1200

Yeni sistem;
  • Asus GTX 1050 Ti
  • 8x2 GB 2400 MHz RAM (RAM 8'ken de vardı sorun)
  • MSI X470 gmaing plus anakart
  • Ryzen 2700X
  • PSU Gigabyte kasasından çıkan kendi 500W PSU'su.
  • Kasa DARK R30 4 fanlı.

Lütfen yardım edin, bir hal çaresini bulalım. Çok can sıkıcı bir durum oldu benim için.

Herkese şimdiden değerli yorumları için teşekkür ederim.

Bütün bileşenleri ayrı ayrı testlere soktunuz mu? Bir deneyin. Güç kaynağının doğru voltajları verdiğine emin olun, farklı bir işletim sistemi versiyonu deneyin Windows 8 gibi. Birden fazla disk kullanıyorsanız birini iptal ederek sırasıyla kullanmayı deneyin. Aklıma gelenler bunlar. Umarım sorunu çözersiniz. Bende de drop sıkıntısı var hala çözemedim. Bu sorunlar yüzünden en sonunda geçicem İntel'e az haldı haa.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı