MSI X470 Gaming Pro Carbon AC Dual BIOS Yapmak

XratedManfanser

Hectopat
Daha fazla  
MSI X470 Gaming Pro Carbon AC anakart ile birlikte R7 2700X işlemci, 16GB X 2 3000 MHz RAM, Samsung 960 Evo 500GB (Windows 10), GTX 1070 ile kurulu sistemimde; yanlış hatırlamıyorsam Eylül sonu veya Ekim başında gelen sorunlu Windows güncellemesinden sonra bir sıkıntı oluştu.
ilk başlarda Windows kurulu olan Samsung 960 Evo'yu görmemeye başladı. Bende bütün parçaları söküp taktım düzeldi.

Arkasından tekrar aynı durum oluştu. Bilgisayar bazen açıldıgında direkt Windows oturum açma ekranı gelirken, bilgisayarı günlük kullanıp kapattıgımızda, bir sonraki tekrar açılışta sıkıntı oluşuyor ve C diski takılı oldugu halde bilgisayarda Windows diski sökülmüş gibi gözüyor. BIOS'a girdiğimizde ise sorunlu olan açılmada m.2 diski slotunun boş olarak ve sadece sata HDD'leri görüyor. bende bu durum oluşunca o zamanki BIOS'un en son sürümünü indirdim sorunsuz yüklendi. fakat sorun halen devam ediyor.

En son Athlon Ryzen APU işlemcilerle birlikte güncel BIOS yayınlandı. BIOS'u da kurdum. bu da çözüm olmadı. bilgisayar mavi ekrana düştügü zaman PSU deki güç kapatma tuşunu açıp kapattıgımda önce sanki ilk kurulumdaki gibi siyah ekran görünüyor. Sonra Windows diskini tekrar görünüp direkt oturum açma şifresi soruyor.
Bu sorunun kaynağının yazılımsal mı donanımsal mı olduğunu bulamadım, çözümü için ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…