MSI X470 işlemci seçimi

A. Berat ERDEM

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Makine mühendisi
Sistemimin işlemcisini yenilemek istiyorum destek olursanız sevinirim.
Sistem:

Anakart MSI X470 Gaming Plus
İşlemci AMD 2200G (stock soğutucu ile)
RAM Corsair Vengeance LPX 8 X 2GB 3000MHZ
Ekran kartı ASUS 1050 Ti ROG STRIX
SSD Samsung 970 Evo Plus M2 500 GB

İşlemci değişmeli diye düşünüyorum, öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok dengesiz bir sistem almışsınız. İleriye dönüklük açısından iyi olsa da şimdi al sat yaparak zararda edeceksinizdir. Zamanında x470 alıp parayı ona bağlamak yerine tahmin ediyorum Ryzen 2600 alabilirdiniz.
Tabiki tercihtir ve kötü bir alışverişte olmamıştır ama kısa sürede işlemci değişimine gitmenize sebep olmuş.

Dengesiz denmez, ama bilinçsiz alınmış gibi. İşlemcinizi Ryzen 7 2700X'e, ekran kartınızı RX580 veya 1660 alırsanız en azından sizi minimum 3 sene rahat götürecektir.

Şimdilik ekran kartı idare eder diye düşünüyorum ileride güncelleme planım var haklısınız bilinçsiz alışveriş diyelim.
R5 2600 alsam şuan nasıl olur
En iyi şartlar R7 2700 alabilirim öneriniz nedir?

Bu sizin bütçenize bağlı, Ryzen 2. nesilden her hangi bir işlemciyi alabilirsiniz sonuçta.
Ryzen 2600 ve yukarısı bir işlemci yaptığınız değişikliğe değmesini sağlayacak olsa da ben ısrarla beklemeniz taraftarıyım. Elinizde çalışan, o veya bu şekilde işinizi gören bir sistem var ayrıca anakart olarak OC konusunda iddialı seri olan X470 seçmişsiniz dolayısı ile kontrollü şekilde mutlaka araştırma yaparak OC yapma imkanınız da var. Bu durumda beklememek, zamanın neler getireceğini görmemek pişmanlık olur düşüncesindeyim. Bu arada KDV indirimlerini takip etme şansıda yanınıza kar kalır.

O durum biraz çetrefilli maalesef. Şu an kullandığınız işlemci ile darboğaz yapmayacak ama şu an da kulllandığınız ekran kartını değiştirmeye de değecek bir ekran kartı almanız gerekir ki bu da listeyi daraltacaktır.
Şu an RTX 2070 alırsınız ama işlemciniz bu ekran kartının gücüne yetişemeyeceği için ekran kartı işlemcinin gücünde çalışmak zorunda kalacak bu da ekran kartını tam performansla çalıştırmayacağınız anlamına gelecek. Bu durum işlemciyi değiştirdiğiniz zaman tabi ki değişecek ama benim şahsi fikrim bir yandan bütçe ayırmaya devam edin, bir yandan indirimleri yakından takip edin bir yandan da gelecek teknolojileri bekleyin.
Her ne kadar bugün yaşadığınız sorunun sebebi zamanında çok üzerine düşünmeden verdiğiniz kararlar olsa da en büyük avantajınız elinizde bir sistem var ve iyisiyle kötüsüyle size beklemek için yeterli hatta fazlası zamanı tanıyacak.
Bunlar benim şahsi görüşlerimdir. 3. Nesil bekleme diyen olabilir, ekran kartını önce al diyen olabilir ben olsam takip edeceğim yolu tarif ettim size. Muhtemeldir ki acele ederek aldığınız sistem de değişiklik yapmak istiyorsunuz, aynı hataya düşmenin gereği yok.
Dolar yükselir bilmem ne benim için büyük bir etken değil. En kötü dolar yükselir bir KDV indirimi yakalarsınız bugünkü fiyata alırsınız ama daha uyguna alma şansını da geri tepmemiş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı