Cooler Master MB520 MCB-B520-KGN65-RGB USB 3.0 650W 80+ RGB
Yukarıda belirttiğim sistemde ekran kartı ve anakartın CPU, PSU uyumunu sizlerden öğrenmek istiyorum. Alacağım ekran kartında 8+6 pin girişi var. Anakartta CPU girişi de 8+4. Aldığım kasadaki PSU büyük ikhtimalle bu olacak "Cooler Master MPE-6501-ACABW-EU 650W 80+ Fanlı Power Supply''
PSU'nun özellikleri aşağıdaki gibi:
ATX 24-PIN x 1
EPS 4+4 PIN x 1
EPS 8 PIN x 1
SATA x 6
Peripheral 4 Pin x 3
PCI-e 6+2 Pin x 4
Çok iyi bilmediğim için şöyle bir soru soracağım. PCI-e 6+2 Pin x 4 olarak belirtilen sanırım ekran kartına bağlanıyor. 8+6 olarak bütün yeri ekran kartı kaplıyor. 2 tane boşta kalıyor bu bana sorun teşkil eder mi ? Fakat; EPS 8 PIN x 1 olarak belirtilen de anakartta bağlayacağım CPU bağlantı yeri ve ben bunu CPU girişine bağladığımda 4 pinlik yer boşta kalıyor. Bu boş yeri doldurabilir miyim? PSU'm da bu 4 girişlik yer var mı ? 4 tanesi boşta kalsa Bu sorun teşkil eder mi? yukarıda verilen terimleri tam olarak anlamadığım için hangisi nereye bağlanıyor tam olarak bilmiyorum. Yanlış PSU almak istemiyorum. PSU Ekran kartına ve CPU desteğine tam olmasını istiyorum. Resimleri de yükledim daha iyi anlaşılması için. Anakartın üstündeki ve ekran kartın üstündeki pin girişlerini belirttim.
Bu belirttiğim PSU Ekran kartımın pin girişlerini ve Anakarttaki CPU' boşluklarını tam olarak doldurmakta mıdır? Bu aldığım sistem hepsi birbirine uyumlu mudur? CPU'da Bütün pinlerin dolmasını istiyorum. Boşta pin olsun istemiyorum OC yapabilmem adına.