Anakartımı değiştirdim işlemci ile beraber anakart X570'a Plus MSI PSU ise Corsair CX 750 m modeli. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi bir büyük bir 8 bir de 4'lü Power girişlerini yaptım sanırım, yaptım gibi duruyor yani. Sorun zannımca şu fotodaki ufak şeylerden kaynaklanıyor, anakarttaki ufak fanın altında PWR LED PWR SW HDD LED ve reset yazıyor. Ama 4 pin girişi var, benim elimde ise 8 giriş var. Onlar için sağ altta ki JFP 1 kısmına sırasıyla bağladım fakat gene çalışmadı. Sırasını internetten baktım. Sonuç olarak çalışmıyor.
Ucu metal düz bir tornavida ile düz kontak yap bakalım. 2 pin'e tornavidayı deydirince açılması gerekiyor. Sanırım orta altta ki 2 pin. Kasa da elektrik olmalı normal çalıştırma işlemi gibi düşün donanıma zararı olmaz.
Usta o karışıklık nedir öyle ya. Resimlerde gezinirken kablolar boynuma dolandı içim daraldı.
Anakartın sitesindenmodelini yazıp klavuzunu bulmalısın ve orada ayrıntılı şekilde neyi nereye bağlaman gerektiği yazıyordur eminim. Ona göre bağlantılarını yap. Bu resimlerden pek birşey anlayamadım.
Ucu metal düz bir tornavida ile düz kontak yap bakalım. 2 Pin'e tornavidayı deydirince açılması gerekiyor. Sanırım orta altta ki 2 pin. Kasa da elektrik olmalı normal çalıştırma işlemi gibi düşün donanıma zararı olmaz.
PSU'da bir PCI yazan bir de type 4 yazan uçlar var anakartımda ise 8 artı 4 pin CPU için güç girişi var. Ekran kartı type 4 kısmı PSU'ya pcl-ı kısmı ekran kartına girince çalışıyor. Ana kartta ki CPU güç girişine aynı şekilde bağlayamıyorum oturmuyor yani type 4 kısmını PSU'ya değil anakarta takmak zorunda kalıyorum başka kablosu da yok elimde acaba sorun kablo ters olduğu için olabilir mi PSU güç kablolarının tersi düzü var mı biliyorum. Anakartı Vatan'dan 2 gün önce aldım.
Anakart MEG X570 Ace, anakartın 8+8 CPU güç girişi var ve RAM 3600MHz belli bir süre sonra kendini direkt kapatıyor PC. Nasıl yapabilirim? Molexle olabilir mi acaba? Bu acaba olur mu ki?
www.technopat.net
Sadece CPU 8 pin bağlantısını tak tekrar dene, hala çalışmıyor ise anakarta zarar vermiş olabilirsin.