Çözüldü MSI X570-PRO ve R9 3900X ile onboarddan görüntü alamıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar destekli AutoCAD, 3Ds Max
X570-A PRO anakart aldım. Çizim programlarinda render işlemi yaparken hatalar vermeye başladı, sonra bu hatalar arttı. Tüm yeni ve eski nesil Single ve Online oyunlar, çizim programları, videolar ve internet sayfalarındayken monitör sinyal yok hataları ama kasa çalışır durumda. Sonra bunun yerini PC kendini 10 dk ile 2 saat arasında resetlemeye başladı, güncellenmesi gerekenleri güncelledim, defalarca temiz format attık işe yaramadı. Arada görüntü gitme probleminden ekran kartını çıkartıp RAM'leri teker teker yer değiştirerek anakart onboardında deneyelim dedik, görüntüyü ne benim, ne de baskasinin monitöründe vermedi. Aylar geçtikçe sorunlar arttığından iade ettim mağazaya, kendileri 3200G işlemcide denedik, onboardda görüntü aldık, sonu g ile biten işlemcilerde çalışır dedi, benim işlemcim 3900X. Anakartla uyumlu olduğu halde olmaz diyor, pek inanmadım, yetkili servise göndermek gerektiğini söylüyor. Sizce tüm bu sorunlara yanıt nedir, çözümünü bilen var mı?

Bilgi için Sağol. Deneyebilecegim ekran kartı bulabilirsem olur. Bulamazsam servise gönderirim Nasipse.

işlemcinin üst düzey olması hatasız olması ya da sorun yaşatmayacağı anlamına gelmiyor ısınmadan kaynaklı sorun yaşanmış olabilir öncelikli gpu testlerini yapıp daha sonrasında cpu ya yönelinebilir.
render sırasında ,oyunlarda hatta webde gezerken bile yaşadığınız sorunlar her ne ise onları yazmanız yeterli olur ama özellikle bir işlem yaparken sorun yaşıyorsanız o işlemi belirtin

Kesin hatasızdır yazmadım dikkatli okuyun lütfen. Bir sorun aranacaksa en son 3900X'e bakarım dedim. Çünkü AMD üretim teknolojisinde ki neredeyse en iyi silikonları 3900X için kullanıyor. Hata olma ihtimali çok düşük dedim. Şu zamana kadar da fabrikasyon hatalı gelen bir işlemci de hiç duymadım.

Arkadaşlar sorunumu çözmüş bulunmaktayım.
Bulunduğum şehirde anakartima uyumlu güncel ekran kartı olan tamir bakım yeri olmadığı için evimde birkaç uğraş sonucu, yakın arkadaşıminda internetten öğrendiği üzere ekran kartının BIOS güncellemesini yaparak sorunu çözdük.
Ulaşmak isteyenler için ekran kartı BIOS güncelleme linki:
Not:
+Ekran kartı ayarlarını öncesinde sifirlamayi unutmayın bende böyle yaptım.

Çözülen sorunum: Isı değerleri ve oyunlardaki kasma, kilitlenme, ekran donması. Farklı bir durum olursa, benim gibi sorun yaşayanlar için buraya yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…