MSI X570S ace Max XMP profili çalışmıyor

Erkan Şahin

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Müşavir Yardımcısı
Arkadaşlar merhaba,

MSI X570S ace Max anakart ve G.Skill Trident Z RGB 32 GB 4800MHz RAM aldım ancak XMP 1 ya da 2 profilini seçtikten sonra BIOS ayarlarını kaydedip kapatıyorum bilgisayar 3-4 defa kapanıp açılıyor ve sonrasında Windows açılıyor ancak CPU-Z ve diğer programlardan baktığımda RAM değerleri hala 2133 da kalıyor. Tekrar BIOS'a dönüp bakıyorum XMP aktif gözüküyor. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

@Recep Baltaş

Dosya Ekleri

• 20211110_002629.jpg
    211,8 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem RAM'leri recovery modea alıyor. 4800 MHz zaten 5900X gibi bir işlemci için gereksiz bu işlemciler için sweet spot genelde 3866 MHz. Bana soracak olursan o RAM'e kendin elle ayar yap değerleri. Ama aynı değerleri değil.

Memory Try It seçeneği var oradan 4000mhz yaptığımda çalışıyor ancak bu değerin üzerinde hiçbir şekilde çalışmamakta.

Memory Try It seçeneği var oradan 4000mhz yaptığımda çalışıyor ancak bu değerin üzerinde hiçbir şekilde çalışmamakta.
CPU-Z indirip Memory sekmesinden görsel atabilir misin 4000 MHz haliyle?

Bu değerin stabil olmadığını düşünüyorum. Hatta denemek isterseniz Prime95 indirip Large FFTs açın ve Windows Hardware sekmesini gözlemleyin. O sekme anında 1 olacaktır benim düşüncem. Eğer 1 dakika boyunca o sekme 0'dan farklı bir sayı olmuyorsa testi durdur ve kullan o haliyle. Ama olur da Windows Hardware sekmesi 1 bile olursa direkt testi durdur, BIOS'a dön ve DRAM Frequency ayarını 3600, FCLK Frequency ayarını da 1800 MHz yap.

Large FFTs olanı seçip testi başlat. Windows Hardware sekmesini gözlemle HWiNFO üzerinden. 1 bile olursa direkt kapat testi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…