MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi kırmızı ve sarı ışık yanması

asilider23

Femtopat
Daha fazla  
İşlemci: AMD Ryzen 9 7950x3D.
RAM: G.Skill Trident Z 5 DDR5 7800 MHz XMP 3.0
Anakart: MSI X670E Gaming Plus Wi-Fi
Ekran kartı: ASUS TUF 7900 XT.
SSD: Samsung 990 Pro.

Merhaba. Yukarıda belirttiğim gibi sistemi 2 gün önce topladım sistemi açınca anakartda kırmızı ve sarı ışık yanıyor, 1 dk bekliyorum sonra ekran geliyor. Dsplay port no signal diyor ve sistem geç açılıyor. BIOS da güncel. Bunun çözümü için ne yapabilirim? Ağır açılıyor.

Hocam AM5 sistemlerde oluyor bu sorun. BIOS'tan Memory context restoreı açın düzelir.

7800 MHz bellek asla stabil olmayacaktır o anakart ile hatalı seçim yapmışsın, manuel olarak downclock yapıp kullanmalısın 6000 MHz'ye.

7400-7600 MHz üstü RAM'ler için 2 slotlu anakart lazım, 4 slotlu anakartlarda stabilite yakalamak imkansız.

7800 MHz'ye trainlemek için anası ağlıyor anakartın o yüzden uzun sürüyor.

Ne yapmamı önerirsin Hocam RAM değiştirip 6000 mhz mi almalıyım. Yada manuel olarak downclock nasıl yapılıyor. Tavsiyen nedir birde hocam expo ram değil onu da değiştirim mi nasıl yapim

Hocam AM5 sistemlerde oluyor bu sorun. BIOS'tan Memory context restoreı açı

BIOS'tan Memory context Restore'yi açın, sistemi birkaç defa kapatıp açın.
Sistemin parçalarında bir sıkıntı yok o zaman hocam doğrumudur bende korktum

EXPO olmamasının bir önemi yok. XMP açtıktan sonra frekansı manuel olarak 6000 seviyesine çek zamanlamaları da ona göre düzenle.

Hocam birde Anakart desteğinde 7800 mhz var ama sitesinde de önerilen tankerden seçip aldım

EXPO olmamasının bir önemi yok. XMP açtıktan sonra frekansı manuel olarak 6000 seviyesine çek zamanlamaları da ona göre düzenle.
Tamam hocam dediğiniz gibi yapacağım. Tavsiyeniz olursa Ramleri değiştiredebilirim aldığım yerden yada Anakart hangisini kullanmalıydım hocam.

Son düzenleme:
Bu anakartı kullanmaya devam edebilirsin, sadece stabil olmayacaktır yüksek frekanslar.

XMP'den sonra 6000'e çekip -30-37-37-74-111 yap zamanlamaları. tCL-tRCDRD-tRP-tRAS ve tRC sırasıyla.

Dram voltajı da 1.35 olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…