Çözüldü MSI X79A-GD65 09 Hata Kodu

• Konuyu başlatan ckaracar
  • Başlangıç Tarihi
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
C

ckaracar

Ziyaretçi
Bugün Yeni MSI X79A-GD65(8D) anakart satın aldım. Anakartı Herşeyi Eksiksiz Takılı Fakat Monitöre görüntü gelmiyor. Dijital hata gösterme kodu "09" yazıyor. Anakartın kullanım kılavuzuna baktığımda "Power on South bridge initialization" cümlesi çıkıyor. Kuzey köprü güç kablosu diyor ama her şeyi eksiksiz takılı. Şimdi ne yapmam gerekiyor, anakartı garantiye mi yollamalıyım? Bu sistem çok düzgün çalışıyordu, sadece anakart değişecekti. Bilgisayarın diğer parçalarının hepsi yeni..

Sisteminizin diğer bileşenleri ve güçkaynağınız nedir? Bağlantıların tam olduğundan eminisiniz? Kasanın içinin bir görüntüsünü koyabilirseniz iyi olur.
i7 3820 işlemci, Asus HD 7970 Top ekran kartı, 16 GB RAM, 750 W Corsair PSU. Her şeyi eksiksiz yaptım.

Burda ekran kartını çıkarmıştım. Çalıştırdığımda ekran kartı vardı:

Yani soldan başlayıp sırayla takması mı gerekiyordu? Siyahlara yani?
Ramlerin sadece 1 tanesini taktım yine aynı hata ile karşılaştım.

- - - Güncellendi - - -

RAM'leri yanlış takmışsın. Kullanma kitapçığına göre takman gerek. DIMM 1'den başlayarak. Siyah portlara.
Ramlerin 1 tanesini taktığımda Kuzey köprü hatası veriyor. Hangi slota takarsam takim hep "09" hatası veriyor kitapcığa göre kuzey köprü hatası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…