X870 modelleri daha yeni ve birçok modelde BIOS hataları bulunuyor, yaklaşık 1-2 ay önce topladığım bilgisayarım için X870 Tomahawk seçmiştim, son BIOS sürümlerinde buglar, versiyona göre RAM hızlarının değişimi gibi sorunlar gördüm, eski bir sürümde kullanıyordum ve son nokta olarak CPU fan ve pump başlıkları kendi kendine arızalanması oldu, garantiye yollamam gerekti, garanti uğraşmadan direkt iade verdi, tabii bu süre içinde bilgisayarı kullanamamam olsun garanti olsun uğraşmak beni yordu ve gereksiz masraf yapıp STRIX X870-F aldım.
ASUS'un X870 kartlarında da sorunlar mevcutmuş, EXPO/XMP açınca donmalar, hatta bilgisayarın açılmaması gibi durumları çekenleri çok gördüm forumlarda, kendi bilgisayarımda EXPO açınca bilgisayar açılmıyordu, uğraşıp edip sorunu halletim ama değişik bir şekilde çözmem sorunun donanımsal olmadığını kanıtladı, dediğim gibi yeni platformda beta tester oluyorsunuz, yazılımlar daha sorunlu.
Ben yeni platformda kendi deneyimimi de aktarmış oldum ve size de önerim uzun süre kullanacak iseniz iyi bir X670/ e hatta B650e yeterli olacaktır.
Seçenek olarak yakın bütçede MSI MAG X670E Tomahawk, MSI X870 Gaming Plus, MSI X670E Gaming Plus, ASUS TUF Gaming X670E-Plus, Gigabyte X870 Gaming X, MSI Pro X870, ASUS ROG STRIX B650E-F ve MSI MAG X870 Tomahawk var.
Donanım olarak kağıt üzerinde en iyisi X870 Tomahawk olsa da dediğim gibi bir X670 anakart daha sorunsuz olacaktır.
Ayrıca 9700X yerine 7700 alın, boşa masraf yapmayın, sistem oyun için ise fark çok az olacaktır ki ileride X3D bir işlemciye yükseltirsiniz.