Msi X99 GAMING 7

CosnieL

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bios güncellerken anakartımın bioslarından bir tanesi elektrik kesilmesi sonucunda açılmıyor. İkinci biosa geçtim fakat ilk biosumu nasıl tekrardan düzeltebilirim yardımcı olabilecek kimse var mıdır ?
anakartımın markası : Msi X99 gamıng 7 @recepbaltaş yardımcı olabilir misiniz acaba ?

Benim bildiğim BIOS ayarlarından yapılabiliyor. Yoksa tekrardan BIOS update'a başlat belki işe yarar. Benim tavsiyem kullanma klavuzuna göz atman.

Çözüm bulamadım yardımcı olabilecek arkadaş var mı ?

resimde ingilizce bir açıklama var ama ben anlamadığımdan bir şey yapamadım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    33,7 KB · Görüntüleme: 217
Yanlış bilgilendirmek istemem bios pili çıkarmadan clear cmos ile resetlermisin biosu? Bios 1 e al ve clear cmos yap. Güç açık olsun ama pc kapalı olacak.
BIOS pili çıkartma işlemi BIOS'u geri yüklemez ama bazı anakartlarda işe yarayabilir. O anakartta bunun yerine cmos_clr diye pinler olacak onları yerini değiştirin işe yarama olasılığı BIOS piline göre daha yüksek.

Kullanım klavuzu ingilizce olarak konu ile alakalı resmi atıyorum .

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    33,7 KB · Görüntüleme: 205
Kullanım klavuzu ingilizce olarak konu ile alakalı resmi atıyorum .
Tekrardan çökmüş olan BIOS'a update yapacaksın. Daha doğru bilgi için MSI destek sayfasını ya da çeviriyi kullanın.
Sırasıyla:
1.Boot edilebilir bir BIOS update hazırlayın.
2. Bilgisyarı kapatın ve yeniden açın.
3.Usb'den boot edin.
4.Usb'de iken tekrardan çökmüş BIOS'u seçin (Anakart üzerindeki düğme ile).
5.BIOS update kodunu gir (Orada örnek vermiş).
6.BIOS update bitince yeniden başlat olmuş olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…