MSI X99A Gaming 7 Debug Code 79 Hatası

• Konuyu başlatan Drood
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 1.701

Drood

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba bu sorun nedir acaba? Pc'yi yeni kurdum. İlk defa çalıştırdım anakartın üzerinde o dijital numerik kısım da 79 yazıyor. Ekrana görüntü gelmiyor. RAMleri tak-çıkar yaptım değişmedi. Bios'um mu bozuk sizce ? Yoksa anakart komple mi bozuk ? Cmos reset attığım zaman anakarta, düzeliyor ekranı ve klavyeyi vs. algılamaya başlıyor. Bu seferde biosa hiç girmiyor ve ekranda şöyle yazıyor : '' Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot and press a Key ''. Bilgisayarı yeniden başlatınca da tekrardan 79 hatasını alıyorum, tekrardan Bios reset olaylarına giriyorum, her şey başa dönüyor anlayacağınız.
Bu arada HDD ve SSD satalarının yerlerini değiştirmeyi de denedim belki Recep Bey'lerin son toplatığı 6000 TL'lik sistemde ki gibi sata 1 ve sata 2 kitapçıkta yanlış belirtilmiştir diye... Bu değişikliği yapıp bios resetten sonra gene aynı hatayı aldım.

@Murat5038 @Recep Baltaş Hocam sizler daha önce bu debug code 79'la karşılaştınız mı ? Düzelmeyecek bir şey galiba. Önce bir teknisyene göstereceğim o da yapamazsa, anakartı RMA açıp komple iade etme mevzularına gireceğim sanırım...

Donanımları sen taktıysan bilen birine götür veya aldığın yere toplattır kontrol ettir onlar düzeltecektir. Bios'u da güncellemedi isen güncelle.
Ayrıca sistemde eski donanım takılı ise çıkartın. Kasanın ön veya arkasında takılı usb jack vs ne varsa çıkarın. Klavye ve fare kalacak şekilde(eski olmayan klavye veya fare olması lazım), iç donanımlarda da eski olmayan donanımlarla çalıştırın.

Donanımları sen taktıysan bilen birine götür veya aldığın yere toplattır kontrol ettir onlar düzeltecektir. Bios'u da güncellemedi isen güncelle.
Ayrıca sistemde eski donanım takılı ise çıkartın. Kasanın ön veya arkasında takılı usb jack vs ne varsa çıkarın. Klavye ve fare kalacak şekilde(eski olmayan klavye veya fare olması lazım), iç donanımlarda da eski olmayan donanımlarla çalıştırın.
Cevabınız için teşekkür ederim, evet ben kendim taktım. Her şey yeni ama sanırım bir şeyi yanlış yaptım yada şansımdan bu şekilde biosu bozuk geldi. Dediğiniz gibi yapıp kontrol ettirteceğim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı