MSI Z170-A PRO için işlemci tavsiyesi

AFDemir

Hectopat

Elimde MSI Z170-A PRO ve i5 6500 işlemci var. Ekran kartı olarak da GTX 1080 kullanıyorum. Artık işlemci yetmemeye başladı ve yükseltmek istiyorum. Ancak tam olarak ne alacağımı hangi nesili desteklediğini bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkürler cevaplar için.
Arkadaşlar,
Konuyu tekrar hortlatıyorum kusuruma bakmayın ancak şöyle bir sorum daha olacak ve sizlerin bilgisine ihtiyacım var. Elimde 4000 tl lik bütçem var.4 senelik bilgisayarıma 6 ay önce gtx 1080 takviyesi yapmıştım ancak işlemciyi de değiştirmek istediğimi ilk mesajda belirtmiştim. 4000 tl lik bütçe ile anakart işlemci + yenilenmiş bir kasa ve ekstra ram takviyesi yapabilir miyim ? (Kullandığım elimde 8 GB ram var)

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. @Murat5038 @SvenNoderT

Son düzenleme:
Yapabilirsiniz. Benim önerim eğer aceleniz yoksa Ryzen 3000 serisi işlemcileri beklemeniz yönünde. 2019'un ilk yarısında çıkacaklar gibi gözüküyor. Bekleyemem derseniz R5 2600X veya R7 2700 tabanlı bir upgrade yapabilirsiniz.

Teşekkürler cevaplar için.
Arkadaşlar,
Konuyu tekrar hortlatıyorum kusuruma bakmayın ancak şöyle bir sorum daha olacak ve sizlerin bilgisine ihtiyacım var. Elimde 4000 tl lik bütçem var.4 senelik bilgisayarıma 6 ay önce gtx 1080 takviyesi yapmıştım ancak işlemciyi de değiştirmek istediğimi ilk mesajda belirtmiştim. 4000 tl lik bütçe ile anakart işlemci + yenilenmiş bir kasa ve ekstra ram takviyesi yapabilir miyim ? (Kullandığım elimde 8 GB ram var)

Görüş ve önerilerinizi bekliyorum. @Murat5038 @SvenNoderT
Kardeş şöyle bir parça listesi yaptım beğenirsin umarım.
İşlemci: Ryzen 2600X 1500 TL
Anakart: Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming 1015 TL
Kasa: Phanteks P350X TG RGB Kasa 490 TL
Bellek: Corsair Vengeance Pro RGB 3000 MHZ RAM 984 TL
Toplam 3990 TL yapıyor. Bence değerlendirmelisin.

800 TL civarı bir fark olur işlemci farkından. Fazla para harcamak istemiyorsanız R5 2600X alıp geçin, hatta 2600 bile olabilir.

Kullandığım elimde 8 GB RAM var
Elinizde olan RAM modeli yüksek ise ve çift kanal ise aynı kitten bir tane daha alabilirsiniz. Modeli belirtmediğinizden takviye konusuna anca bu şekilde girebilirim.
Diğerler bu şekilde istersen alabilirsin:
https://www.amazon.com.tr/dp/B07B428M7F/
2167
ePttAVM - ASUS AM4 B450 DDR4 Gaming TUF B450 Plus Gaming 6x Sata 1x M2 2280
732
GSKILL RipjawsV Kırmızı 8GB 3000Mhz DDR4 Soğutuculu CL15 Pc Ram F4-3000C15S-8GVRB
482+7.5
https://www.amazon.com.tr/Xigmatek-EDEN-Siyah-Yedi-Ledli/dp/B071Z2YP2Y/
458
Toplam 3847

Cevaplarınız için teşekkürler.
Genelde Vatan Bilgisayar'dan alışveriş yaptığım ve önceki bilgisayarımı da Vatan'da topladığım için yeni ürünleri de Vatan'dan alıp montajını da orada yaptırmak istiyorum. Kendim için birkaç ürün seçtim ve açıkçası benim içime sindi. Sizlerin de görüşlerini merak ediyorum.

Asus Tuf B450-Plus Gaming Anakart - Vatan Bilgisayar

AMD Ryzen 5 2600X Socket AM4 4.2GHz 19MB Önbellek 95W İşlemci - Vatan Bilgisayar

Crucial 8GB Ballistix Sport LT DDR4 2666Mhz CL16 1.2V PC Ram - Vatan Bilgisayar

Everest Rampage Redsky MidT Atx Kasa - Vatan Bilgisayar

Not: Ürünler yukarıdaki gibidir. Güç kaynağım olduğu için güç kaynaksız bir kasa seçtim ve Ram olarak da elimde olan ram'e uyumlu olması için 2666 mhz model seçtim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı