MSI Z170A Gaming M5 CPU fan kontrol sorunu

Zahit Acar

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Mühendisi
MSI Command Center yazılımı ile SYSFAN portlarına bağlı kasa fanlarını kontrol edebiliyorum. Ancak CPU fan portlarına bağlı soğutucunun pompa ve fan devirlerini kontrol edemiyorum. Bu sorunun çözümü nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben edebiliyorum acaba CPU fan 1 ve CPU fan 2 kısımlarına fan bağlantılarını takar iken hangisinin 1 veya 2 ye takıldığına dikkat ettin mi?
CPU fan portlarına soğutucunun pompa ve fan bağlantılarını yaptım. Her ikisi de en yüksek devirde çalışıyor. Sonra Y kablo ile tek porta ikisini de bağladım sonuç aynı.

Demek istediğim şu: Benim işlemci soğutucu kurulumunda pompayı CPU fan 1 soketine tak, fanları ise CPU fan 2 soketine tak diyordu kurulumda. Belki burda bir farklılık vardır...
SilverStone Tundra Serisi TD03-LITE işlemci soğutucusunu kullanıyorum. Ürün kitapçığında fan ve pompa bağlantısı hakkında özel birşey yazmıyor.

Bu sorunun nedeni; pompa ve fanı, Y kablo yardımıyla aynı fan yuvasına bağlıyor olmandan kaynaklanıyor. Anakartında toplam 5 adet fan yuvası var ve fanı farklı bir yuvaya bağlarsan sorunun çözülür.

- 2 x 4-pin CPU fan connectors
- 3 x 4-pin system fan connectors

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı