MSI Z170A Gaming M5 Işık Yanıp Sönüyor

bulentorhan

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba,

Sistemim i7 -6700k , 16 GB RAM, MSI Z170A Gaming M5

Bu kırmızı ışık yanıp sönüyor. Anakart güncellemesi son sürüm. Işık oyun oynarken yandığında yavaşlama sorunu oluyor. Lag girmiş gibi ağırlaşıyor. Araştırdım forumu ama pek dişe değer bir şey bulamadım. RAM'leri çıkarıp taktım. Slow 1 slotunu PC kapalıyken açıp kapa demişler denedim fayda etmedi. Yardım edebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• thumbnail_IMG_8949.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 59
  • A0308E99-BEDF-4E93-B7A4-E859E8059E8D.jpeg
    1,3 MB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
Klavuzda da yok bulamadım. İnternette de araştırdım. Yine yok. Anlık yanıyor bir süre sonra sönüyor o arada yavaşlıyor bilgisayar.

Ekran kartını söküp taktım. Windows u yeniden kurdum. Ramleri de aynı şekilde. JTBT1 in üstündeki bu ışık oyun oynarken yanıp sönüyor. Oyun esnasında takılmalar oluyor. Çözüm bulamadım hala. Anakartın kitapçılığında da yazmıyor detaylıca baktım yok.

Aynı işlemci ve anakarta sahibim. Sorununun birebir aynısı ile karşılaştım ve bu sorun ile ilgili bir konu açmışlığım var. Buraya tıklayarak konuda belirtmiş olduğum adımları uygulayın, uyguladıktan sonra sıcaklık değerlerinin tehlikeli derecelere ulaşmadığına emin olun.

Hafta sonu deneyeceğim. Çok teşekkür ederim.
Bandow senin konuya baktım fakat bahsettiğin ayarları nereden kapatacağımı bulamadım. yardımcı olurmusun rica etsem

Son düzenleme:
BIOS'ta CPU Features sekmesine girip yazdığım ayarları kapatacaksınız. Bu dediğim ayarlar en genel başlık olarak OC'nin içinde olması lazım. İnternette bu ayarların nerelerde olduğuna dair videolar var, oralardan da bakabilirsiniz.

Teşekkürler buldum. Çok sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…