MSI Z170A Gaming M5 ve i7 6700K Overclock

Styips

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben iki soru soracağım.
1.
3200 MHz bir RAM alıcağım ve anakartım 2400 MHz ama O.C yapılınca 3600 MHz'ye çıkıyor. (MSI Z170A GAMING M5)şimdi ben RAM'eri takınca direk 3600 üzerinden 3200 MHz olarak mı gözükücek yoksa ben anakarta herhangi bir overclock yapıp 3600 MHz haline mi getirmeliyim?
2.İşlemci i7 6700k nasıl overclock yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Biosa girin, tecrübesizseniz çok zorlamanıza gerek yok hazır modları kullanarak O.C yapabilirsiniz O.C Genie aracılığıyla.

Bios ile XMP aktif hale getirdiğin zaman bellek maksimum frekansa ulaşacaktır. Yani 3200Mhz alır isen o şekilde görür sistem. 3600Mhz sadece anakart destekliyor. İşlemci için o anakartı kullanmadım, 6700k için Asus Maximus Hero ile hem Bios hemde masaüstü ile yapılıyordu. Ama o anakart ile yanlış hatırlamıyor isem 6-8 arası bir seçenek var Bios üzerinde. Birden sona kadar sıra sıra deneyip maksimum işlemci frekansı yakalayabilirsin.

Bozarsan nasıl tamir edeceğini anlatırım... Gerisi uzmanlık alanım dışı :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video yardımcı olacaktır mantık her kartta aynı nerdeyse.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı