MSI Z170A Gaming M7 İşlemci Overclock Sonrası BIOS Açılmıyor

Aljosha

Hectopat
Daha fazla  
MSİ Z170A Gaming M7 anakarta ve 6700k işlemciye sahibim. 4.4 GHz stabil olarak çalıştırabiliyorum. Hiçbir sorun yok, ancak 4.7-4.8 hızlarında Windows açılmıyor. 4.9 GHz hızında hem Windows açılmıyor hem de BIOS ekranı açılmıyordu. ( XMP kapalı şekilde) BIOS pilini çıkartıp tekrar takarak sorunu çözdüm ancak sorunun neden kaynaklandığı kafama takıldı. Sizce önemli bir sorun var mıdır? Ben 2 şeyden şüpheleniyorum. Birincisi anakart üzerinde bulunan voltaj pinlerinde sorun olabilir mi? İkincisi ise güç kaynağı yeterli voltaj veremiyor olabilir mi? (Güç kaynağı: Gigabyte Sumo Y kasa içerisinde gelen Cougar 700 Watt PSU) Not: BIOS sürümü dahil her şey güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Voltaj ayarlarıyla oynamadıysanız 4 ghz ile 4.9 ghz arasında 50W dan fazla güç tüketimi artmamıştır. (tahmini.) Yani psu nuz gayet yeterli bu sistem için. Intelin size garanti ettiği hız 4.2 ghz. Yani üzerine çıkarsanız artık şansınıza bağlı, silikon kalitesi. 4.9 ghz gibi yüksek frekanslarda stabil sonuç elde edemeyebilirsiniz ,bu sonuçta gayet doğal. Sistemin stabil çalıştığı frekanslarda (4.4 ghz civarı sanırım) sizin oc sınırınız olabilir. Tabi bu işlemler sırasında sıcaklık değereride önemlidir. İyi bir soğutma şart. Anakartınız zaten üst seviye bir kart. Yapacağınız oc işlemleri için size yeterlidir. Sizi sınırlayan şey işlemciniz.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı