MSI Z170A GAMING M7 Sistem Toplama

Mustafa Eroğlu

Megapat
Daha fazla  
KASA / POWEREverest RANGE-7 Peak-650WAlındı
ANAKARTMSI Z170A GAMING M7 DDR4 3600MHz 1151p
İŞLEMCİINTEL Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151p
RAMKINGSTON 16GB(2x8GB) 2666MHz DDR4HX426C15FBK2/16Alındı
HARDDISK500 GB SATA 3Mevcut
EKRAN KARTI2 GB Mevcut
[TBODY] [/TBODY]

Kasamın toplanması için işlemci ile anakart kaldı. Onuları da alacağım. Bilgisayarı; programlama, photoshop, video hazırlama, cubase gibi programlarla ses kaydetme gibi yüksek işlem yapabilen bilgisayar olması gerekiyor. Ekran kartı 2 GB küçük bir şey eski bilgisayarımdan alacağım. Daha sonra SSD, sıvı soğutma, 1 TB Harddisk gibi yükseltmeler yaparım. Benim yerimde olsanız ne düşünürdünüz?

*** NOT: Oyun oynamayacağım.

Teşekkürler, DDR4 yazmayı unutmuşum. 2GB Ekran kartı çok mu düşük ben pek anlamıyorum. Video düzenleme yapabilirim. Ekran kartı elimde bulunduğu için yenisini almak yerine işlemcinin iyisini seçtim.

Elindeki sistem bileşenlerini ve bütçeni belirt.
Elimdekiler;
500, 320 GB HDD
1 GB Ekran kartı
2 GB DDR4 Ekran kartı
16 GB RAM 2666 MHZ
Everest RANGE-7 Peak-650W

Alacağım tavsiyeler emsal ürün ve fiyatlarda Anakart ve İşlemci olabilir. Sonradan SSD, Sıvı soğutma vs eklerim.

Kasayı iade et ve RAM modüllerini kullanabiliriz.
Peki kasa olmadan nereye toplayacağım bilgisayarı??

#Düzenlendi.

Ciddi tavsiyelerde bulunacak yok mu? Mesela son olarak SilverStone Tundra sıvı soğutma da almaya karar verdim. İşlemciyi iyi seçmemin nedeni ekran kartını yükselttikten sonra her amaçta kullanılabilir olması.

* Sistem nasıl oluyor?
* Sonradan hangi bileşenleri eklemeliyim?
* Anakart sizce sisteme uygun mudur? Daha düşük veya yüksek model olmalı mı?

O kasaya pahalı bir ekran kartı alırsanız sistemi çöpe atma riskini göze alırsın bir şey biliyoruz ki öneriyoruz herhalde.
Power subbly ile kasaya beraber 250 TL verdim. Kasaya 150 TL versem 100 TL ile o power subbly'i alamam. Ekran kartı zaten elimde idare edebileceğim ölçüde mevcut olduğundan, işlemcinin en iyisini seçip ileride işlemci değiştirmek çok masraflı olacağından sistemi çöpe atmaktansa ilerleyen zamanlarda ekran kartını yükselterek daha performanslı hale getirmek mantıklı geldi. Amacım fırsatlardan yararlanarak en iyi bilgisayarı oluşturmak. Mesela 2x8 2666 MHZ ramlara 241 TL verdim üstelik kargo parası da ödemedim.

İleriye dönük yükseltmelere olanak tanıyarak o işlemciye Z170A M7 yerine farklı bir anakart düşünür müydün?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı