MSI Z170A gaming M7 ve i5 6600K Overclock

OC explore mode normal yazıyor EIST'in üzerine gelince aktif olmadığından sağ tarafta hiç bir şey yazmıyor sol üstte GAME BOOST yazan kısımda SW 8 nolu moda ayarlı

Explore mod iki tip biri normal birisi expert ikisinde de denedim ama sonuç aynı maalesef.

Game boost menüsü altındaki ayarı kapattığımda yani o.c devre dışı bırakıldığında devreye giriyor sadece.

Manuel OC ile birbirine zıt özellikler belki de ondan imkan tanımıyor olabilir. BIOS menün karşımda olmadığı için çok net bir şey söyleyemiyorum haliyle.
OC yapacaksan da frekans düşürme peşinde koşma derim. Kendi OC rehberimde de manuel OC yapıldığı taktirde Turbo Boost ve her türlü güç tasarruf modlarını devre dışı bıraktırıyorum. İyi bir soğutucun varsa dert edecek bir durum değil, stok soğutucun varsa zaten manuel OC ile işin olmamalı.

Benimle ilgilenip vermiş olduğun cevaplar için teşekkür ederim ısı konusunda bir problemim yok sıvı soğutma kullanıyorum. Sıcaklık değerleri normal daha önce kullandığım Asus anakartımda 3570k işlemcime O.C yaptığımda sistem boşta iken düşük frekansta çalışıyordu ve yük durumuna göre artıyordu bunda da aynı olmasını istemiştim aslında, sürekli yüksek frekansta çalışması zararlı olabilir diye.

Hayır bir zararı yok ancak öyle bir imkan olsaydı aktif etmeni önerirdim elbette. Gerektiğinde frekans düşürmesi iyi bir opsiyon.
Aynı anakart ile bu ayarları açanlar olmuş mu araştır bakalım biraz?

Merhaba, bende aynı problemi yaşıyorum MSI anakart ile açtığım konu aşağıda müsait bir zamanda bakma şansınız varmı acaba?

i5 6600K ve MSI Z170A Gaming M3 Overclock

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…