MSI Z170A Gaming Pro Carbon OC Nasıl Yapılır?

biyikmeister

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde i5 6600K ve GTX 970 GAMING 4G (OC) var. BIOS'ta OC diye bir menü var, nasıl OC yaparım? Tüm oyunları Ultra grafiklerde deneyimlemek istiyorum.

Güç kaynağı: FSP HYPER 700 serisi 700W güç kaynağı.

İşlemci soğutucu: CM SEIDON 120 V

Kasa: CM SILENCIO 650 PURE (Tüm fanları sorunsuz çalışıyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
OC sizin sandığınız gibi performansa çağ atlatmaz . Yükseltir evet ama bütün oyunlar kısmı ucu çok açık mesela naparsanız yapın bazı oyunları bu sistemle Ultra ayarlarda deneyimleyemezsiniz. 3A oyunlar örneğin. Belli bir akıcılıkta oynatır o da zevk vermez

OC sizin sandığınız gibi performansa çağ atlatmaz . Yükseltir evet ama bütün oyunlar kısmı ucu çok açık mesela naparsanız yapın bazı oyunları bu sistemle Ultra ayarlarda deneyimleyemezsiniz. 3A oyunlar örneğin. Belli bir akıcılıkta oynatır o da zevk vermez
Bu gün Technopat'ın bir videosundan Game Boost kullanarak işlemci OC yapmayı öğrendim 3.5'dan 4.1 GHz'a kadar çıktı. 3A oyunları zaten Ultra'da oynuyordum ama ara sıra FPS drop yiyorum. Akıcı oyun keyfi açısından sordum.

Afterburner ile Core Voltage değerini değiştirmeden Core Clock ve Memory Clock değerini 100 MHz arttırıp 10 dakika stabilite testleri yapacaksın. Eğer testleri geçerse bu sefer 120 MHz yapıp tekrar test yapacaksın. Böyle 20 MHz arttırarak voltaj vermeden sorunsuz ne kadar çıkabiliyorsan o şekilde değerlere ayarlayıp sonra afterburner profilini kaydedeceksin. Ne zaman oyuna girersen o profili aktif edeceksin çıktığında kapatacaksın yapacağın şey budur. Test programı olarak bedava Furmark ve Unigine Heaven kullanabilirsin.

Afterburner ile Core Voltage değerini değiştirmeden Core Clock ve Memory Clock değerini 100 MHz arttırıp 10 dakika stabilite testleri yapacaksın. Eğer testleri geçerse bu sefer 120 MHz yapıp tekrar test yapacaksın. Böyle 20 MHz arttırarak voltaj vermeden sorunsuz ne kadar çıkabiliyorsan o şekilde değerlere ayarlayıp sonra afterburner profilini kaydedeceksin. Ne zaman oyuna girersen o profili aktif edeceksin çıktığında kapatacaksın yapacağın şey budur. Test programı olarak bedava Furmark ve Unigine Heaven kullanabilirsin.
Çok teşekkür ederim hemen deniyorum.
İkisini de 180 MHz yaptım. En yüksek ayarlarda FHD 60 FPS gibi bir değer aldım şehirde. Gökyüzünde ise 120leri gördü.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı