MSI Z170A Krait Gaming R6 vs Maximus VIII Ranger?

FPS de ne kadar fark yapacaktır peki ? Çok bir etkisi olur mu ?
NON-K OC yapılabilir normal OC ile aynı riskleri taşır. Daha önce yapmadıysanız ve bilginiz yok ise yapmamanızı öneririm. İşlemci zaten yeterince güçlü yapacağınız OC ile 5-6 FPS kazanabilirsiniz ama tecrübeniz olmadan yapmamalısınız. NON-K OC normal çarpanlı OC' dan biraz daha karmaşık.

Tam araştırmadım ama bildiğim kadarıyla k ibaresi olmayan işlemcilere de o.c yapılıyor hatta Asrock ona özel anakartlar üretmişti sanırsam. Soruya gelirsek Msi firmasına ait gaming m3 ve krait gaming modelleri o fiyat aralığında en son seçenek olmalıdır. Bileşenlerin kalitesi (özelliği değil kalitesi) kötü olmasa da rakiplerinden geridedir. Zaten krait anakartlar o.c için uygun değiller tom's hardware forumlarında m3 ve kraitten memnun olmayan görebilirsiniz. O fiyata Gigabyte gaming 3 , asus pro gaming veya msi gaming pro- pro carbon alınmalıyken sizin karşılaştırdığınız Asus modeli pro gaming in bir üstü yani rakipleri gaming m5 ve gigabyte gaming 5. Her durumda daha iyidir kraitten.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. O halde tercihimi MSI Z170A Gaming M5 den yana kullanacağım. Ya da Gaming M3 işimi görür mü ? Fiyat farkı 170TL kadar M3 daha ucuz.
Ekran kartı olarakta R9 390 düşünüyorum ama uygun bir kasa bulamadım. 40CM VGA destekli almam gerektiğini söylediler. Tavsiye edebileceğiniz 750W kasa var mı 300-380TL arası ?

Son düzenleme:
Bir üst yorumda sana m3 alma dedim. Gigabyte gaming 3 al bari neden sadece msi markasına yöneldin??? Gigabyte garanti olarak 1 yıl fazla ve daha sağlam anakart üreten firma. M5 de çok iyi model o veya Asus pro gaming, Maximus viii ranger, Gigabyte gaming 3-5, Msi gaming pro-pro carbon modellerinden birini tercih et ama m5 alacaksan rakipleri maximus viii ve gigabyte gaming 5 modelleridir. Bütçen bunlara el veriyorsa onları al eğer bütçen kısıtlıysa ve güç kaynağı-kasa alırken sıkıntı yaşıyorsan o zaman m5 almak yerine asus pro gaming veya gigabyte gaming 3 veya msi gaming pro alırsın artan 100-150 tl lik bütçene kasayı alırsın.

Krait gaming r6 technopatın üst düzey sistemlerde de önerdiği bir anakart ve kalitesi gayet iyi. Çarpan kilidi kapalı işlemcilere oc yaptığın takdirde garantiden çıkar. Bunu da göz önünde bulundur.

Krait gaming r6 technopatın üst düzey sistemlerde de önerdiği bir anakart ve kalitesi gayet iyi. Çarpan kilidi kapalı işlemcilere oc yaptığın takdirde garantiden çıkar. Bunu da göz önünde bulundur.
Yanlış bilgi vermeyiniz. Çarpanlı OC' da işlemciye zarar gelirse firma bunuda kabul etmez. OC zorunlu değildir bu yüzden herhangibir işlemciye yapılan OC sonucu zarar gelirse hiçbir şekilde İntel bunu garanti kapsamına sokmaz.

Bak cümleyi yorumlamadan düşünüyorsun. Sen işlemciye hız aşırtma yapıp da zarar verirsen ki o kadar kolay değil zarar vermek, tabiki adam garantiye almaz. Kilitli işlemcilerde eğer hız aşırtma yapılması denenirse o işlemden zarar görüp görmemesi önemli değil garanti kapsamından çıkar. Bununla ilgili makale yayınlanmıştı internette o anakartlar piyasaya çıkmaya başladığında.

Buda yanlış bir bilgi yapılan testler ve denemeler canlı delildir. NON-K OC yaparken işlemciye zarar vermediğiniz sürece işlemci garanti dışı kalmaz. Zaten bilinçli bir şekilde yapılırsa hiçbir zararı yoktur. Overclock bölümünde NON-K OC ile ilgili bir konu var orayı okumanızı tavsiye ederim.

Giriş seviyesi bir işlemcinin i3 6100' ün OC yapıldığında i5 6600K ile denk FPS vermesinden dolayı İntel pazar payını korumak adına böyle bir girişimde bulundu. Yabancı forumlarda araştırırsanız yapılan testleri ve değerleri görebilirsiniz. Aylardır OC' lu çalışan bu işlemcilerde ben daha stabilite kaybı yada benzer bir durum rastlamadım.

Kardeşim testlerden bana ne ? Ben sana yapılmaz mı diyorum ? Pazar payı falan amaçları neyse ne onu mu tartışıcam ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…