hakanxx91
Hectopat
Daha fazla
Merhabalar. Yeni bilgisayar aldım ancak bazı durumlar gereği Windows 7 kurmam gerekli oldu. Hali hazırda Samsung 850 PRO SSD'de kurulu Windows 10 mevcut fakat, Corsair LS 120 GB'lik SSD kullanmaktayım. Ve buna Windows 7 kurmam gerekli oldu. Windows 10'u kurarken UEFI ya da standart kurulum fark etmeksizin sorunsuz kurdum ancak, MSI 170A M5 anakart Windows 7 ile 8.1 için erişim engeli koymuş durumda. Bu engel Windows 7 kurarken bilgisayara bağlanan USB'leri otomatik devre dışı bırakıyor. Boot'u açıp USB'den Windows 7 boot diski seçtiğimde başta kurulum gerekli dosyaları alıyor ve Windows 7 kurmak için gerekli arayüze geldiğinde klavye ve fare otomatik devre dışı oluyor. Bu durumu eski tip klavye ve fare takarak düzeltmek mümkün ama sorun Windows 7 boot USB'sini de görmesine engel oluyor. Önceki bilgisayarımdan kalan DVD-RW ile Windows 7 DVD'si oluşturup Windows 7 kurulumu yaptım. Bir şekilde bilgisayar açıldı ancak bu sefer anakartın bütün USB'leri ve USB 3.0-3.1 girişleri çalışmaz oldu. Bunun sebebi nedir? Laptopta Windows 7 kurulumu yaptığım vakit her şey düzgün çalışmakta, masaüstü ise böyle sorunlar çıkarıyor.
Sistem Özellikleri:
Sistem Özellikleri:
- Intel i7 6700K
- Samsung 850 PRO 256 GB SSD
- Corsair LS 120 GB SSD
- Zalman Sıvı İşlemci Soğutucusu
- MSI Z170A M5 Gaming Anakart
- Corsair 3000 MHz 8x2 DDR4 RAM
- Cooler Master 550W 80+ Gold PSU
- ASUS GT 630 Ekran Kartı (1 ay sonra R9 390X alınacak)
Son düzenleyen: Moderatör: