MSI Z170A M5 Anakarta Windows 7 Kurma Sorunu

hakanxx91

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Yeni bilgisayar aldım ancak bazı durumlar gereği Windows 7 kurmam gerekli oldu. Hali hazırda Samsung 850 PRO SSD'de kurulu Windows 10 mevcut fakat, Corsair LS 120 GB'lik SSD kullanmaktayım. Ve buna Windows 7 kurmam gerekli oldu. Windows 10'u kurarken UEFI ya da standart kurulum fark etmeksizin sorunsuz kurdum ancak, MSI 170A M5 anakart Windows 7 ile 8.1 için erişim engeli koymuş durumda. Bu engel Windows 7 kurarken bilgisayara bağlanan USB'leri otomatik devre dışı bırakıyor. Boot'u açıp USB'den Windows 7 boot diski seçtiğimde başta kurulum gerekli dosyaları alıyor ve Windows 7 kurmak için gerekli arayüze geldiğinde klavye ve fare otomatik devre dışı oluyor. Bu durumu eski tip klavye ve fare takarak düzeltmek mümkün ama sorun Windows 7 boot USB'sini de görmesine engel oluyor. Önceki bilgisayarımdan kalan DVD-RW ile Windows 7 DVD'si oluşturup Windows 7 kurulumu yaptım. Bir şekilde bilgisayar açıldı ancak bu sefer anakartın bütün USB'leri ve USB 3.0-3.1 girişleri çalışmaz oldu. Bunun sebebi nedir? Laptopta Windows 7 kurulumu yaptığım vakit her şey düzgün çalışmakta, masaüstü ise böyle sorunlar çıkarıyor.

Sistem Özellikleri:
  • Intel i7 6700K
  • Samsung 850 PRO 256 GB SSD
  • Corsair LS 120 GB SSD
  • Zalman Sıvı İşlemci Soğutucusu
  • MSI Z170A M5 Gaming Anakart
  • Corsair 3000 MHz 8x2 DDR4 RAM
  • Cooler Master 550W 80+ Gold PSU
  • ASUS GT 630 Ekran Kartı (1 ay sonra R9 390X alınacak)
Not: Ürünlerin tamamı 18 Mart tarihinde Vatan Bilgisayar'dan alınmıştır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası adobe cs paketi aldım ve bir çok tasarım programı win10 da çalışmamakta. Windows7 ultimate sorunsuz çalıştırmakta

Yeni bir işletim sistemine geçmek demek, yeni sorunların başlangıcı demektir. Onca işletim sistemi çıktı fakat bu kural yıllardır hiç değişmedi. Ben de kullandığım programların bazılarında buna benzer sorunlar yaşıyorum...

Konunuza dönecek olursak;
Anakartla birlikte verilen cd deki kurulumlarınızı yapmanız gerekebilir. Chipset, usb 2.0, 3.0... vs. anakartınızla alakalı diğer özelliklerin çalşması için bazı yüklemelerin yapılması gerekebilir.

Bir diğer durum; BIOS içerisindeki yapılandırma ayarlarınızla ilgili olabilir. BIOS ayarlarınızı kontrol etmeniz gerekebilir.

Yukarıdaki işlemleri denemenize rağmen durum halen devam ediyorsa; Win7 işletim sistemini kullanmak istediğiniz diskinizdeki eski partitionları silip, biçimlendirdikten sonra (bunu farklı bir bilgisayara takıp, biçimlendirerek de yapabilirsiniz) temiz bir Win7 işletim sistemi yüklemesini deneyebilirsiniz. Bu kesin çözüm olacaktır.

Ayrıca istediğiniz işletim sistemini kullanabilirsiniz... Herkes Win 10 kullanacak diye bir kural yok. (y)

Arkadaşlar aynı sorunu Msi M3 Z170a anakartımda harfiyen bende yaşıyorum. Dxdiag sekmesinden giriş kısımında fare ve mause yok görünüyor. Sistemim Win7 sıfır kurulum yaptım fakat nalet ettirdi yokmu bu sorunun bir çözümü

Ayrıca buna ek 2133mhz anakartın çalıştırdığı ram' imi 2800 mhz olan Ram çalışma hızına çektiğimde ekran sürekli gel-git yapıyor bir nevi kapat aç gibi. Başına bu tür sorun gelen var mı??? Anakart arızalı olabilir mi???

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı