MSI Z170A M7 Sistem Çift RAM Takınca Çalışmaması

AsapMob

Decapat
Merhaba, MSI Z170a M7 anakartımı Corsair Vengeance DDR4 8gb 2400MHz RAM ile kullanmaktaydım. Aldığım aynı model RAM'i 2'li olarak bilgisayarıma taktığımda bilgisayar açılıyor fakat ekrana görüntü gelmiyor. Anakart üzerinde bulunan led panelde "21" hatasını gösteriyor. MSI'ın sitesinden baktığımda "21 - OEM pre-memory initialization codes" açıklamasını gösteriyor. Bununla alakalı yaptığım araştırmalarda bu hatayla ilgili problem yaşayan kimseyi görmedim. Anakartın DIMM sıralaması öncelikli olarak 2-4 olarak gözüküyor fakat bu slotlara RAM'i taktığımda bahsettiğim "21" hatasını alıyorum. PC'yi sadece 3. slota taktığım tek RAM ile kullanabiliyorum. 3. slot dışında diğer slotları denediğimde 1-2-4 veya 1-3 gibi slot değişimlerinde led ekranda "4c 55 0d 00" döngüsü oluşuyor. Bu döngüdeki kodların karşılaştırmalarına baktığımda:
-4C - OEM post memory initialization codes
-55 - Memory not installed
-0D - Reserved for future AMI SEC error codes
-00 - Not used
açıklamaları çıkıyor.
Technopat forumunda benzer dual RAM hatalarıyla karşılaşanlara yapılan çözüm önerilerini denedim fakat sorun aynı şekilde devam ediyor.
-[Tüm bileşenleri söküp BIOS sıfırlama (CMOS tuşuyla, bios pilini sökerek)]
-Bileşenler üzerindeyken BIOS sıfırlama
-BIOS güncelleme
-RAM'leri tek tek denedim fakat iki RAM de 3. slot da sorunsuz çalışıyor. Diğer slotlarda "4c 55 0d 00" döngüsü devam ediyor.
RAM frekanslarını ve voltajlarını eşitleyip tekrar denediğimde öncelikli olan 2-4 slotlarında "21" hatası diğer 1-3 de denediğimde "4c 55 0d 00" hatası gözüküyor. Bu sorunu çözmede yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sİstem özellikleri:
* İşlemci: i3 7350K
* Anakart: MSI Z170A M7
* Ekran Kartı: Asus Strix GTX 1050Ti Oc
* RAM: Corsair Vengeance DDR4 GB 2400MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı