Aşağıdaki şekilde bir sistem topladım, son parçam işlemci için i7-6700K düşünüyordum ama bütçeyi biraz zorladığı için bunun yerine i5-6600K iş yapar mı?
Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport DDR4 2400MHz CL16
Hocam 3600MHz değerinde ana kart alıyorsunuz fakat 2400MHz değerinde RAM seçmişsiniz. Bu sizce de israf değil mi ana karttan kısıp işlemciye yatırım yapabilirsiniz.
Hocam 3600MHz değerinde ana kart alıyorsunuz fakat 2400MHz değerinde RAM seçmişsiniz. Bu sizce de israf değil mi ana karttan kısıp işlemciye yatırım yapabilirsiniz.
Z170 anakartı adam OC için almış. Z170 serisi anakartlardan hangisi 3200-3000MHz den aşağı çalışıyor ya da 2400MHz çalışıyor. Adam belleklerden kısmış işte sen israf diyorsun nasıl mantıktır bu?
Oyun için alıyorsan 6600K senin işini rahatlıkla görecektir.
Z170 anakartı adam OC için almış. Z170 serisi anakartlardan hangisi 3200-3000MHz den aşağı çalışıyor ya da 2400MHz çalışıyor. Adam belleklerden kısmış işte sen israf diyorsun nasıl mantıktır bu?
Oyun için alıyorsan 6600K senin işini rahatlıkla görecektir.
OC yapmak parçanın ömründen ömür alır. Tabi zenginseniz hiç bir şey diyemem buyurun alın. OC yapacak adamın en iyi işlemciyi de alacak bütçesi vardır diye düşünüyorum.
OC yapılan bileşenler daha sağlam ve ısıya dayanıklı üretildikleri için daha pahalıdırlar. 7 yıllık işlemci ömrünü OC ile 6 yıla indireceksek 1 yıl az kullanayım birşey olmaz. Adam zaten seçebileceği en iyi iki OC yapılabilen işlemci arasında seçim yapıyor.