MSI Z370 Anakart Sistemin Açılışında ''Ez Debug LED'' Sırasıyla Yanması

İlkay59

Hectopat
Daha fazla  
Aldığım MSI marka Z370 Tomahawk anakartın bilgisayar açılış esnasında ''ez debug LED'' sırayla yanıyorlar. İlk açılışta CPU yanıp sönüyor ardından bellek yanıp sönüyor sonra VGA yanıyor, görüntü gelmesi problemi var gibi açılışta görüntü zor geliyor ama geliyor sonuç olarak. ekran kartı kullanmıyorum bir süre bütçe sebebi ile işlemci üzerinden görüntü alıyorum. anakart yuvasından / çift kanal 8+8: 16 GB 3000 MHz bellek takılı sisteme bellekleri tek kanalda denedim. BIOS'u güncelledim. Hatta sorun yeni BIOS sürümünde olabilir diye önceki sürüme geride yükledim fakat bu ışıklar her bilgisayarı açılışında ya da resetlemeden sonra yanıyor. Sorunumun anakart ile olabilir mi? 14 günlük iade süresi dolmadan ne yapmalıyım? Bellekleri XMP ile 3000 MHz de çalıştırdım. Sorun ondadır diye 2133 MHz geri düşürdüm ama değişiklik yok.

''Sistem açılışta harici ekran kartı arıyor olabilir. BIOS'tan önceliği dahili GPU'ya vermeyi deneyin. Initiate Graphic Adapter ayarı PEG ise bunu IGD yapın.

Harici ekran kartı takacağınız zaman da PEG olarak değiştirin.''

Önceki bir forum yorumundan bu bilgiyi denedim ama işe yaramadı.

Sorun çözüldü mü? Bende de aynı problem var CPU ile Dram EZBUG ledleri karşılıklı yanıp sönüyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı