MSI Z370 Tomahawk - i5 8600K - MSI GTX 1070 macOS kurulumu

Makaleler
1
Yer
Antalya
Daha fazla  
HS sürümü yüklemeye çalışıyorum fakat yükleme işlemi hiç başlamıyor elmada kalıyor. BIOS'u varsayılan ayarlara çevirdim. Daha sonra claus arkadaşımızın anlatımındaki gibi tüm ayarları yaptım. Sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Clover ekranında options kısmından configs içerisinde bulunan config_intel_config.plist seçeneğine gelerek enter tuşuna bas ve return diyerek dene. Eğer tepki vermez ise bu config dosyasının bir kopyasını config.plist olarak EFI --> CLOVER --> konumuna bırak. (USB belleğin CLOVER bölümünde bu dosya ve yapı.)
Bazen, bazı anakart/bios kaynaklı durumlardan varsayılan config olmayınca bu tarz sorunlar olabiliyor.

@blackandyellow
İlk önce bahsettiğiniz gibi clover ayarlarından Intel config'ini seçerek denedim tepki vermedi. Daha sonra USB içerisindeki intel config dosyasının ismini belirttiğiniz gibi config.plist yapıp varsayılan ile değiştirdim fakat yükleme işlemi yine başlamıyor.

Öncelikle çözümü sonra tespitimi yazayım:
Çözüm:
USB bölümü olan CLOVER içerisine girip EFI --> CLOVER --> kexts --> Other içinden VoodooHDA.kext dosyasını siliniz. Çözülecektir.
Tespit:
Sanırım yeni konuda bulunan 2 Nisan itibari ile güncellenen imajı indirmediniz ama Intel açısından fazla bir fark yok önemli değil. (VoodooHDA yeni imajlarda isteğe bağlı yani varsayılan AppleALC sürücüsü.)

Sanıyorum VooDooHDA kexti problem yaratıyordu. EFI>CLOVER>KEXTS>OTHERS yolundan VooDooHDA kextini sildim(bir yedeğini harici diskime aldım) ve yükleme ekranına başarıyla geçtim.

Az önce bir önceki iletimde yazdım. Sanırım aynı anda yazdık .

Tekrar etmek gerekirse:

Öncelikle çözümü sonra tespitimi yazayım:
Çözüm:
USB bölümü olan CLOVER içerisine girip EFI --> CLOVER --> kexts --> Other içinden VoodooHDA.kext dosyasını siliniz. Çözülecektir.
Tespit:
Sanırım yeni konuda bulunan 2 Nisan itibari ile güncellenen imajı indirmediniz ama Intel açısından fazla bir fark yok önemli değil. (VoodooHDA yeni imajlarda isteğe bağlı yani varsayılan AppleALC sürücüsü.)

@blackandyellow aynı anda yazmışız. Şimdi farklı bir sorunum var. Utilities bölümünden SSD ve HDD'yi "erase" komutu ile macOS Extended (Journaled) formatına çeviriyordum. HDD başarıyla tamamlandı fakat SSD hata verip kilitlendi farklı bir şeye dönüştü. Resim olarak ekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…