MSI Z68A BIOS güncelledikden sonra kasadan ses çıkmaya başladı

KamilB

Hectopat
Yer
Sultanbeyli / İstanbul / TÜRKİYE
Daha fazla  
Meslek
Pasta Ustası
MSI Z68A GD80 G3 model anakartımı MSI'ın kendi resmi web sitesinden girip Live Update 5 adlı program ile güncelledim. Fakat ne olduysa oldu yükleme bittikten sonra bilgisayar kendini resetledi, ve açılırken anakartın üzerendeki minik hoporlerden ses çıkmaya başladı. Her açıldığında 4 kere tekrarlıyor ve bu bir problemi belirtiyor diye biliyorum. Ayrıca fark ettiğim olaydan biri de Windows 7'nin CPU aracını aşşağı yukarı herkes bilir. Bu araç da CPU göstergesi her zamanki gibi %15'lerde çalışıyor. Ama RAM Göstergesi %20'de olması lazımken %97-%96 arasında değişiyor. Bu değişme bilgisayarı ilk açtığımda göstermeye başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu timer hatası demektir. BIOS'tan ayarlara bakmanda fayda var.

Kaç GB RAM kullanıyorsun ve %90 oyun açıkken mi yoksa masaüstünde mi oluyor ?

RAM miktarın yetersiz ise oyunlarda %90 olabilir.

Anakartının kitapçığına baktım. BIOS Bip kodlarıyla ilgili hiçbir bilgi yok. Ayrıca anakartının üstünde de o sesi çıkartacak bir buzzer da yok. Her neyse... 4 kısa bip kodu, sistem saati bozuk olduğunda öter. BIOS güncellemesi sonrası sistem saati sıfırlanmış o kadar. BIOS'a gir ve Load Optimized Defaults de. Ardından sistem saatini ayarlayıp F10'a bas ve ayarları kaydet. Bilgisayarı yeniden başlat...

Fan gürültüsü devam ederse de önce Hardware Monitor kısmına gir. Buradan da CPU Smart Fan Target ayarını değiştir:

Şimdi BIOS saatine bakıcam. Peki bu hata ne oluyor, nasıl düzelir :S

Bu timer hatası demektir. BIOS'tan ayarlara bakmanda fayda var.

Kaç GB RAM kullanıyorsun ve % 90 oyun açıkken mi yoksa masaüstünde mi oluyor ?

RAM miktarın yetersiz ise oyunlarda % 90 olabilir.

Bios ayarlarını pek anlamıyorum ama 8 GB RAM kullanıyorum. Oyun açık değildi fakat şimdi normal. %20 %23 arası değişiyor.

Recep bey bunları şimdi çektim fakat saat normal. Dizüstünün saatinden kontrol ettim. Saatte değişiklik yok. Nasıl yapıcam nasıl edecem bilmiyorum :S

BIOS'ta Bütün Bölümlere Girdim Fakat Marvel Sata Kontrolcüsü adlı hiç bir bölüm bulamadım.

Ben bilgisayara güncellemeyi yaptıktan sonra "Bip" edince bende belki düzelir diye format attım fakat yok. Ben bilgisayara en iyi yaptığım şey format atmak yoksa BIOS'dan pek anlamam. Ondan korkuyorum.

Marvel'i kapatmak için "External SATA 6 Gb/s Controller" ayarını Disabled yap. SATA Mode ayarı da her zaman AHCI olmalı. Sesin gitmesi için BIOS tarihi ve saatini düzgün ayarladıktan sonra F10'a basarak ayarları kaydet. Format atmak BIOS sorunlarını çözmez.

Bu arada biraz daha dikkatli baktım da senin BIOS'un güncel değil. Güncel BIOS sürümü J.0.

1. BIOS'u buradan indir ve ZIP dosyasındaki EXE'yi klasöre çıkartıp USB belleğin içine at.
  2. Arka planda çalışan programları kapat ve güvenlik yazılımını devre dışı bırakıp BIOS güncelleme aracını USB bellekten çalıştır.
  3. BIOS güncelleme işlemi başlayacak. İşlem bitince PC yeniden başlayacak. Bu esnada sakın USB belleği çıkarma!
  4. İkinci güncelleme aşaması başlayacak. Bu esnada Managament Engine güncellenecek. Hiçbir şeye dokunma.
  5. Güncelleme bitince PC bir kez daha yeniden başlayacak BIOS güncellenmiş olacak.

Bu güncelleme ile anakartın artık Ivy Bridge işlemcileri destekliyor olacak. Güncelleme sonrası ME sürücüsünü kurman da şart.

Çok teşekkür ederim. İndirmeye başladım. Bu iyiliğinizi unutmayacağım, inşallah olur.

- - - Güncellendi - - -

[B dedi:
USB bellek içine atıp tamı yüklemek lazım ?

- - - Güncellendi - - -

Recep Bey Çok Teşekkür Ederim. BİOS Oldu Konu Çözüldü Allah Razı olsun. External SATA 6 Gb/s Controller Bölümünü Ayarladım. Ancak Sata Mode'yi AHCI yaptıktan sonra Mavi Ekran Aldım Sonra Gene İDE yaptım Mavi ekran Gelmedi.Emeğinize sonsuz saygı duyuyorum. Hem açılıştaki ''No Hard disk is delected!'' Yazısı Gitti Hem bip Sesleri gitti. Sizin gibi insanları bizimle burada buluşturduğun dan dolayı http://www.technopat.net sitesine ve tüm yöneticilerine de teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…