MSI Z77A, i7 3770K ve Sapphire HD7870 sistem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O halde sistemin son halini yazayım:

FX-6300 AM3+ 3.5GHz
Zotac GTX680 256 bit
Corsair XMS3 4GB DDR3 1600MHz
Gigabyte GA-990XA-UD3

Bu güzel oldu mu bari?

Dediğin gibi bir daha ne zaman toplarsın sistem en iyisini tercih et sonra pişman olma.

Sistemin son hali güzel ancak anakart olmamış.

Sadece anakartı ASUS M5A97 R2.0 olarak değiştir.

RAM bellekleri de 1866 MHz yap AMD işlemciler 1866 MHz destekliyor.

Anakart neden olmamış? Bir de 1600 MHz bellek takınca çalışmaz mı yani şimdi?

Hayır uyumsuzluk söz konusu değil, M5A97 R2.0 daha iyi bir anakart sen bunu al gerisini düşünme. RAM'ler 1600 olsa da sorun çıkmaz ama oyunlarda az da olsa iyi bir performans yakalamak istiyorsan 1866 MHz bellek al.

mevsres'in önerdiği kart daha kaliteli ve daha mantıklı olur. 1600 MHz'de de çalışır ancak işlemcin FX serisi bir işlemci olduğu için 1866 da çalışıyor. Tam verimli olabilmesi için 1866 MHz şart.

Peki o zaman 4GB 1866MHz bir bellek önerebilir misiniz? Anakart olarak da önerdiğinizi alacağım bir aksilik çıkmazsa.

edit: Kingston HyperX 4GB DDR3 1866MHz CL9 bellek buldum, nasıl sizce?

- - - Güncellendi - - -

Arkadaşlar bu arada, bu parçaların kasaya sığma sorunu olmaz değil mi? Standart ATX kasa var bende.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya kasayı zamanında toplama olarak almıştım, üzerinde sadece Everest yazıyor modeli nedir bilmiyorum maalesef. Ama şu anda içinde takılı kart Powercolor HD3850 ki bu da bayağı yer kaplayan bir kart ama HDD'yi bir basamak alta kaydırınca sığmıştı. Şimdi bu parçalar da sığmaz mı sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…