İyi geceler.. Forumda ilk mesajım.. Araştıra araştıra buralara kadar geldim.
İlk bilgisayarım AMD k-100 dü. Windows 95'den beri microsoft işletim sistemleri kullanıyorum.. Hiçbir yazılım eğitimi almadım, ama kendi işimi hep kendim gördüm. Kendim kurdum, kendim kaldırdım..
Şu anda w7 64bit kullanıyorum... Bu sisteme birtane internet tarayıcısı hijacki diye adlandırılan birşey girdi. Bu şeyi hiç bir antivirüs, antimalware, anti spyware olduğunu iddaa eden program bulup kaldıramadı.. Bulduğunu idda edip, kaldırmak için para isteyenler oldu.. Windows iyice sinirlerimi bozdu.. Ben linuxa geçeyim derken araştır araştır buralara kadar geldim.. Bilgisayarımın donanımı şöyledir;
MSI z77ma-g45
intel core i 2500k
8gb ram
western digital green cavier 1tb
Sorunlarımı yeni haliyle baştan düzenleyeyim, yardımcı olabilecek varsa çok mutlu olurum.
Yukardaki sisteme ML3 kurulabilir mi?
Ekran kartı xfx hd6790, bu kart ML3 e tanıtılabilir mi?
iAtkos anladığım kadarıyla orjinal sürüm değil. iAtkos'un aktivasyon yada benzeri bir kontrol sistemi var mı? Apple dan bağımsız bir sürüm mü?
Diski 2'ye bölüp hem ML3 hem de Windows 8.1 kurmak istiyorum. Nelere dikkat etmeliyim? İlk önce hangisini kurmalıyım? Diskin büyük paydasını w8 için ayırsam (Örn: 800 GB) daha mı avantajlı olurdu?
Evet, uzun yollardan geçip nihayet bilgi havuzunun en baş noktalarından birine, Technopat'a gelmiş bulunmaktasınız. Şimdi sırayla bakalım:
Sisteme iAtkos ML3U kurulabilir ama ML3U yerine Mavericks çok daha iyi olacaktır.
HD 6790 tanıtılabilir. Biraz zor olacaktır diye düşünüyorum ama mümkün.
Hiçbir kurulum orijinal değil, eğer o açıdan bakarsınız. Hackintosh başlı başına Son Kullanıcı Lisans sözleşmesine aykırı. iAtkos sadece bir dağıtım. Apple'dan bağımsız değil. Saf Apple yazılımı, sadece sürücüler ve optimizasyonla geliyor.
Evet, uzun yollardan geçip nihayet bilgi havuzunun en baş noktalarından birine, Technopat'a gelmiş bulunmaktasınız. Şimdi sırayla bakalım:
Sisteme iAtkos ML3U kurulabilir ama ML3U yerine Mavericks çok daha iyi olacaktır.
HD 6790 tanıtılabilir. Biraz zor olacaktır diye düşünüyorum ama mümkün.
Hiçbir kurulum orijinal değil, eğer o açıdan bakarsınız. Hackintosh başlı başına Son Kullanıcı Lisans sözleşmesine aykırı. iAtkos sadece bir dağıtım. Apple'dan bağımsız değil. Saf Apple yazılımı, sadece sürücüler ve optimizasyonla geliyor.
Neredeyse "burada amatörlere yer yok" diye umutsuzluğa kapılmaya başlamıştım :]
Neden maverics? Basit bir kullanıcı için aitkos ml3 ne ifade ediyor, maverics ne ifade ediyor? Sadece kurulumu mu kolay? Birbirilerinden bir üstünlükleri var mı? Biri diğerinin önceki sürümü mü?
Birşey daha geldi aklıma, sanırım videoda buna dair bir bilgi olmayabilir (henüz izlemedim) mevcut hd4000 ekran kartı ile kurulum yapılıp sonradanmı ati hd6790 pciex slota takılacak?
Ne çok sordum...
Videonuzu pür dikkat izledikden sonra bir problem daha geldi aklıma. Siz w8 kurmuşsunuz, w8 kurarken diski bölüp ham bir bölüm bırakmışmıydınız? Yoksa ayarladığınız 20 gb bölümü var olan ntfs yi değiştirerek mi yaptınız?
Burada herkese yer var ama Türkçe kullanımı konusunda en ufak hataya bir tahammülümüz yok
Sorularınızı cevaplamaya başlayalım...
iAtkos bir dağıtımdır. Mavericks ise bir sürümdür (10.9).
iAtkos ML3U > Monutain Lion 10.8.3 sürümüdür.
Mavericks ise bir işletim sistemi. Şimdi bir de Mavericks dağıtımı çıkacak. Adı iAtkos M olacak. iAtkos M, Mavericks sürümünü barındırıyor olacak.